Хасково

Хасковската ПГМЕТ с нова професия – приложен програмист

Професионална гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково е сред 23-те училища у нас, заявили държавен план-прием за учебната 2017 – 2018 година по новата професия „Приложен програмист“.

Обучението по професията „Приложен програмист“ се осъществява на базата на споразумение между МОН и четири асоциации в сектор информационни технологии. Те се договориха за стратегическо партньорство в процеса на обучение и образование на учениците за придобиване на съвременно софтуерно образование, съответстващи на бързо развиващата се ИТ индустрия в страната.

Програмата е петгодишна (от 8 до 12 клас) и целта й е да подготвя софтуерни специалисти на високо професионално ниво. Минимум 1600 часа ще са практика в ИТ компании. Обучението залага на фундаментална подготовка на младите хора с желание за кариера в сферата на софтуерната индустрия, която да ги направи конкурентни не само на българския, но и на глобалния пазар за поне 10 г. напред.

Учителите в програмата „Приложен програмист“ също ще преминат обучение, което ще се състои през лятото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button