Хасково

Пак предлагат концесия за кортовете на “Юнак” за 25 г.

Предложението за предоставяне на концесия на обект “Спортен комплекс” и организиране на услуга от обществен интерес “Постоянно действащ център за подбор, подготовка, треньорско и мениджърско ръководство на състезатели по тенис” се предлага отново с докладна за юнската сесия от кметът Добри Беливанов.

Става въпрос за кортовете до зала “Юнак”, където сега наемател е тенис клуб “Хасково 2015” със зам.-председател бащата на Григор Димитров – Митко Господинов. От клуба вече завършиха новите кортове, започнати през януари и така броят им е общо 7, сред които и два детски.

От клуба имат големи амбиции за развитието на тениса в Хасково и провеждането на национални и международни турнири.

Haskovo.info припомня, че докладна с концесията бе внесена за разглеждане на априлската сесия, но в началото на заседанието кметът я оттегли с други две докладни.

Сега срокът на концесията, която се предлага от Беливанов си остава за 25 г., като в докладната са описани подробно всички условия, на които трябва да отговаря концесионера, както и изискванията към него. Там ще могат да се провеждат и общински прояви. Инвестициите пък не трябва да са по-ниски от 370 000 лв. без ДДС.

В докладната е записано, че към момента на разработване на обосновката на концесията в обекта са извършени специализирани строителни работи на стойност 282 000 лв., насочени към реализацията на спортни и инфраструктурни съоръжения, съответстващи на изискванията на процедурата за концесия. Тази стойност трябва да бъде включена като задължение за изплащане от участника, спечелил процедурата, като бъде отчетена като елемент от неговото инвестиционно предложение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ьььь
ьььь
24.06.2017 10:20 10:20

ДАЙТЕ ГО ЗА 250 ТА КОНЦЕСИОНЕРА ДА СЕ НАЛАПА ХУБАВО ПЪК И ЗА ВАС ДА ИМА ПОВЕЧКО. НЯМА ДА ВИ СПОМЕНАВАМ МАЙКИТЕ ЩОТО СИГУРНО СА ДЪРТИ ЧАНТИ ИЛИ ИЗГНИЛИ ВЕЧЕ

Back to top button