Хасковлии се жалват от 7 бетонни топки по средата на тротоар

Хасково

Живеещи на хасковския булевард „България“ от 42 до 48 номер малко след Градската градина се жалват от 7 бетонни топки срещу паркирането, поставени от „Екопрогрес“ в понеделник.

Хората нямат против срещу препятствията, които са до бордюрите в края на тротоара. Те обаче не могат да приемат, че са им сложили и такива по средата на тротоара, в които възрастни хора да се спъват или майки с колички да ги заобикалят.

Тротоар

От пресслужбата на общината съобщиха за Haskovo.info, че от „Екопрогрес“ ще проверят необходимостта от препятствията насред тротоара и ако трябва ще ги премахнат.

Живеещите в района искат от общината да почисти отсрещния тротоар от треви, където се развъждат кърлежи и змии. Хората настояват и за легнали полицаи, защото вече четири пъти имало ударени паркирани коли.

Тротоар

Снимки: Павел Данев

23 коментара

 • Кога ще направят прохода между блокове на ул.Веслец и Добруджа 38 с излаз на улица Добруджа.

 • С тоя немощен кмет и некадърна общинска администрация Хасково заприлича на село.

 • Абе вие хора НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ? Многоуважаеми господин кмете – ВИЕ НОРМАЛЕН ЛИ СТЕ БЕ? АКЪЛ ИМАТЕ ЛИ? Май не ….
  Като живеещ на тая улица от 26 години и отгоре, аз съм напълно възмутена, повтарям ВЪЗМУТЕНА от вашето безмозъчие – да господин кмете, вашето и това на вашата многоНЕуважавана общинска администрация, която със същия успех можете в куче отверствие да наврете ( и после да изгорите кучето, че да не вземе да излязат). Та така, да се върна аз на въпроса – хубаво колите се паркират на тротоарите, за да не пречат на улицата, но сега като се паркират на улицата, как ще се разминават останалите автомобили???? Друго многоНЕуважавани господин кмете и многоНЕуважаване общинска администрацио, защо сте си поставили топките само на една малка част от улицата – от номер 42 до 48 ? Свършиха ви топките ли ?(О, забравих, вие НЯМАТЕ топки, ГЕРБ ви ги свиха още с избирането ви и за това сега компенсирате по друг начин)
  Та защо само на една малка част от улицата сте ги сложили? Ами останалата част от булеварда, на която отново има ПОСТОЯННО автомобили? Какво правим там?
  И друго многоНЕуважавани господин кмете и многоНЕуважаема общинска администрацио, НИЕ, подчертавам НИЕ от живущите на тая улица не само искаме да изичстите треволяка на отсрещният тротоар щото ни хапят змиите и кърлежите, а и да я асфалтирате, щото после пак ще стане змиярник и пак ще трябва да се занимаваме да пишем жалби и да правим подписки за да си свършите това за което НИЕ, подчертавам НИЕ, ви плащаме (май обаче ще е по-добре ако не ви плащаме, щото резултатът ще е същия) ….

  И така многоНЕуважавани господин кмете и многоНЕуважаема общинска администрацио, как ми се да дойдат ония ти ми извънземни и да си ви приберат, просто защото вие сте в пълен разрез със всичко нормално в тая държава. Включително смея да твърдя, че некадърните ни управляващи политици са повече с акъла си отколко вие.

  П.С. Обикновено хората гледат къде си пъхат/поставят топките. Или си ги слагайте навсякъде или не ги слагайте никъде 🙂

  С неуважение,
  живущ на въпросната улица!

  • На Вас може да не ви харесват топките, но за всички майки, които всеки ден отиваме за храна до млечната кухня, това е едно голямо улеснение. Преди постоянно имаше спрени коли горе на тротоара, долу на пътя, двупосочно движение по булеварда… минете вие от там в 12:00 часа с бебе в количка и още едно 4 годишно дете и тогава изказвайте мнение дали са удачно поставени!

  • Типичен български манталитет (разбирай селски). Тротоара не се използва за паркиране на автомобили, а за движение на пешеходци. Узунджовеца като ви даде незаконните разрешителни бяхте добре, а сега ревете срещу взетите мерки за спазване на закона. Браво КМЕТЕ! Искаме да се спазва закона! Тротоара е за пешеходците, а не е паркинг.

   • Нека се спазва закона, аз съм твърдо ЗА, но нека да предоставят алтернативен вариант, като оправят змиясалия тротоар отсреща 🙂 Нека го изчистят, нека го асфалтират, нека го оправят и потне там да си спираме колите 🙂

    С неуважение,
    живущ на въпросната улица

   • Стефчо иди си прибери незаконно наредените колички пред мизерния магазин!!!

 • Значи … статийката , като всяка такава си има неточности . Змиите на отсрещния тротоар не ни притесняват , те животинките се страхуват от хората .Ние НЕжелаем да паркираме на тротоара , НЕжелаем да смущаваме трафика /пешеходен , автомобилен и тежкотоварен /, НЕжелаем да затрудняваме снегопочистването , НЕжелаем да продължават да ни мачкат паркираните автомобили по малките часове пияни и дрогирани водачи , недосегаеми за органите на МВР . Всъщност желаем да съдействаме на общинато за една по-добра градска среда :
  – анти-дрифт бабуни . з бр /в участъка/
  – премахване на бордюра на отсрещния /до канала/ тротоар , за да си паркираме отново там /като при по-предишния мандат/ , без да пречим на пешеходци , тафик и снегопочистване и където не ни блъскат паркираните автомобили . Под въпросния тротоар да бъдат изградени водоутечни проходи тип „шпигати“ , щото ни писна да се давим при всяко пълноводие .
  Ако стане чудо , и общинската администрация се задейства /при все , че има вече прецедент/ надяваме се проектантите да бъдат достатъчно умни и да се консултират с нас , а не както повелява традицията , да си направят проект в който водата не е флуид подчиняващсе на Нютонова физика … а тече отдолу – нагоре !
  … това е … какво му трябва на човек – хляб сирене и яхта ! 🙂
  … А въпросният отсрещен тротоар , в интерес на истината , обшината го почиства доста редовно … просто тревите са ни Мноо Яки !

 • Мн по-лесно ми е с количката да заобиколя няколко топки, отколкото редовно спрелите коли на тротоара. Браво за взетите мерки!

 • Haskovo.info допитайте се и до другите живеещи в квартала и тогава напишете една обективна статия. Монетата винаги има две страни!

  • Абсолютно подкрепям. Хасково.инфо, ако ще бъдете медия, бъдете такава и проучвайте и двата края на монетата, за да не се получават дупки в статиите ви.

 • А стефчо това тилисебе геич.. ан не ти ямаш толкова пари тиси педера.. я кажи че завиждаш на момчето дето работи исе чуди как да свърже двата края ане че пречи на маиките с кулички. еитакива катотеб и твоето семаеиство и господ неги иска затова сте още тук. зависта почивен ден няма.

 • как така колите пречат а падащите керемиди и вчупената стреха на изоставената къща не са опасни за майките сколички .–към този който толкова е загрижен;

 • съграждани я кажете защо плътно заетия тротоар надолу по булеварда не пречи на никой там не минават ли хора

 • пъзльо иди кажи на човека в очите че ти пречи кво са правиш на майка с количка

 • … тук като гледам – всички са анонимни , т.е. без топки . Срам ли ви е що ли ?… от имената ви , от вас самите ли …?
  Ж.Матев /живущ на споменатата аткечка/

 • Стефчо завистта ще те погуби !! И вие мн знаете ама не виждате другия тротоар на кво прилича!! НАВСЯКЪДЕ ИЗ ГРАДА ИМА СПРЕНИ КОЛИ ,А ТОЧНО ТЕЗИ НА БУЛ.БЪЛГАРИЯ ОТ 42 до 48 ВИ ПРЕЧАТ НАЛИ !!Кмете и вие сте един некъдърник вземете си оправете тротоара отсреща после слагайте топки да угодите на един завистник ,който е самотен и няма кво да прави и се чуди на кого да направи мръсно!!!?

 • А лафката до НАП дето е заела целият тротоар и не може да се минава без да излезеш на пътя,за нея никой нищо не коментира.

 • Що ? Цялата махала завижда за топките !
  … Може би защото САМО в нашия град има паметник на ЗАВИСТА .

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.