Регион

Пробват да вкарат дрога при бежанците в Любимец с храна

Предотвратен е опит за внасяне на дрога в мигранския център в Любимец, съобщават от пресцентъра на полицията.

31-годишен сириец, живеещ в Стара Загора е задържан за държане на наркотични нещества.

Вчера около 14 часа в свиленградската полиция е получен сигнал от дежурен в СДНВЧ Любимец, че задържаният и 26-годишен мъж от Ирак са дошли на посещение на двама мъже, настанени в Центъра. При преглед на вещите, полицейските служители от Центъра са открили пластмасова кутия с храна с нарушена цялост. В нея са били и 2 найлонови пликчета. Едното с жълто прахообразно вещество с тегло 1,3 грама, а другото със зелена листна маса с тегло 5,3 грама.

Извършеният полеви наркотест е установил, че веществата реагират на амфетамин и марихуана. Донеслият наркотика е задържан до 24 часа.

При рутинни проверки пък полицаи от Хасково са иззели безакцизни цигари. Униформените са проверили 2 адреса в областния град на улиците „Ген. Колев” и „Първи май”. От собствениците на жилищата са иззети общо 600 папироси без бандерол.

Две кражби на ток са констатирани в Димитровград. Експерт от ЕВН съобщил, че при 2 проверки на улица „Марица“ в града забелязал манипулации по отношение на електромерите. При първия адрес е разпробит главен капак и е поставено външно метално тяло, при което се отчита частично консумираната ел. енергия, а при втория е премахната изолацията на входен и изходен проводник и са обединени в едно в неизолираната си част, при което се отчита частично консумираната ел. енергия. установени са титулярите на партидите.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button