Спорт

Гласуваха парите за спортните клубове, разпределени „на коляно“

С 34 гласа „за“, без „против“ и „въздържал се“, общинските съветници приеха разпределението на 150 000 лв. на спортните клубове за развитието на детско-юношеския спорт в Хасково, предложено от постоянната комисия по спорт и младежки дейности.

Членът на комисията Красен Ангелов заяви от трибуната, че методиката за разпределение на средствата между клубовете е направена „на коляно“, без да има време да се огледа. Той обаче предложи на своя колега от спортната комисия Петър Кирев да изготви работеща наредба до септември.

От своя страна Кирев не се съгласи, че сегашното разпределение е писано на коляно и се ангажира да изготви по-прецизна методика до есента.

Съветникът от Коалиция за Хасково Георги Пеев заяви, че няма да участва в гласуването, защото според него общинската администрация си измива ръцете с общинския съвет. По неговите думи, администрацията трябва да разпредели парите, а не да прехвърля отговорността на местните парламентаристи. И при сегашното разпределение на средствата има много недоволни клубове.

На сесията присъства Росен Божилов, представител на клубовете „Рона“, „Тангра“ и „Аида“, който обаче не бе допуснат да се изкаже.

Както Haskovo.info писа, клубовете бяха разделени от спортната комисия в три групи.

Колективните спортове:

хандбален клуб “Асти 91” – 6378 лв.
хандбален клуб “Хасково” – 10 378 лв.
футболен клуб “Хасково 1957” – 4636 лв.
УФК “Асти – АБ” – 10 014 лв.
футболният АФК “Хасково” – 13 574 лв.
баскетболен клуб “Хасково” – 9120 лв.

Индивидуалните спортове:

боксов клуб “Хасково” – 1000 лв.
спортен клуб “Мълния” (бойни изкуства) – 2605 лв.
спортен клуб по бокс “Севдалин Василев” – 7347 лв.
спортен клуб “Джудо и джу-джуцу” – 6944 лв.
клубът по тенис “Хасково 2015” – 2171 лв.
спортен клуб по борба “Ангел войвода” – 9764 лв.
КИИ “Вадо-рю” (бойни изкуства) – 4948 лв.
спортен клуб по вдигане на тежести “Бяла мечка” – 2215 лв.
клуб по гимнастически спортове “Юнак” – 1000 лв.
спортен клуб “Атлетик” (лека атлетика) – 3386 лв.
клуб по бадминтон “Хасково” – 16705 лв.
спортен клуб “ММА – Хасково” – 2345 лв.
спортен клуб “Гранд” – 2783 лв.
спортен клуб “Торнадо” – 4341 лв.
спортен клуб “Аякс” – 1000 лв.
сдружение “Тенис клуб” – 2215 лв.
спортен клуб “Виолена” – 6041 лв.
спортен клуб “Мега спорт” – 6727 лв.
спортен клуб “Компас 94” – 3863 лв.
спортен клуб “Кудо” – 1000 лв.
спортен клуб “Спортен бридж” – 500 лв.

Клубовете, които си разпределят общо 7000 лв.:

СО “Тангра-спорт” (бойни изкуства) – 500 лв.
“Диана 1” (спортна стрелба) – 500 лв.
СКТМ “Хасково” (тенис на маса) – 1000 лв.
Спортен клуб по художествена гимнастика “Калия” – 500 лв.
Спортен клуб “Тангра” – 1000 лв.
Спортен клуб “Рона” – 1000 лв.
Спортен клуб “Слънце” (футбол) – 1000 лв.
Спортен клуб по художествена гимнастика “Аида” – 500 лв.
ФК “Респект” – 1000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Специалиста
Специалиста
30.06.2017 20:34 20:34

Някой от вносителите на разпределение на сумите за подпомагане на спортните клубове,и някой от гласувалите може ли да обясни по какви критерии са разпределени.При изготвяне на такава Наредба се изхожда от две неща : постигнати спортни резултати от състезания в национални и районни първенства /като тежест се дава на националните/ и броя на картотекираните състезатели от даден клуб.Всеки клуб трябва сам да си попълни формуляра като за всяко класиране и картотекирано дете се начисляват точки и като това се доказва със заверена справка от съответната национална федерация и картотечни списъци/лицензи/.Точките на всички клубове се събират и сумата гласувана от Общинския съвет се дели на сбора на всички точки.Така се получава каква тежест в левове има точката за всеки спорт.След това се умножават точките на всеки клуб с левовата равностойност на точката и всеки клуб получава това,което е заработил през предходната година.Кой и по какъв критерий определи,че индивидуалните клубове трябва да получават 60% ,а колективните 40 % от общата сума.Направена сметка не на коляно,а на интереси.Няма да е лошо да се провери членовете на комисията разпределила парите да се види имат ли интереси и взаимоотношение с някои клубове и какви суми получават те.Без да знам кои са в комисията съм сигурен,че няма да има изненада и тези клубове да са със сериозно подпомагане.Много има да се дискутира по темата,но тези които разпределят парите нямат интерес от това.Така че бития бит,…………………..

коко
коко
30.06.2017 20:58 20:58

До Специалиста! Кажи го направо- Петър Кирев е треньор в клуб Ангел Войвода – борба, при първото разпределение 5 557 лева след като той предлага как да се разпределят парите и комисията се съгласява в този клуб сумата става 9 764 лева и това ако не е конфликт на интереси здраве му кажи!

ТРЕНЬОР В СУ СТЕФАН КАРАДЖА
ТРЕНЬОР В СУ СТЕФАН КАРАДЖА
01.07.2017 9:06 9:06

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. ВИЖТЕ НА СНИМКАТА САМО КОЙ ВНАСЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО В ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ.ЧОВЕЧЕТО КОЕТО СМЕНИ НЯКОЛКО ПАРТИИ САМО И САМО ДА БЪДЕ НЯКАКЪВ КОЙТО РАЗБИРА ОТ СПОРТ В ГРАД ХАСКОВО.ЗА СПРАВКА ПИТАЙТЕ ГОСПОДИН МАРИНОВ КОЙТО Е ОБЛАСТЕН ШЕФ НА ФУТБОЛА И ЩЕ ВИ КАЖЕ ЧЕ ТОЙ ПРОСТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВА СЪС СПОРТНИ ДЕЛА И НАЙ-МАЛКО С КОЛЕКТИВНИ СПОРТОВЕ КАТО ФУТБОЛ ПОНЕЖЕ Е УБИЕЦА НА ТОЗИ СПОРТ В ХАСКОВО.ЗА СПРАВКА ПИТАЙТЕ ВСИЧКИ ФУТБОЛНИ ДЕЯТЕЛИ В ГРАДА ОТ ПЕРИОДА КОИТО ИГРАЕХА И СА БИЛИ ПРЕЗИДЕНТИ НА ЦАР ФУТбОЛ В А ГРУПА.НЯМА ГРАД В БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ИНДИВИДУАЛНИТЕ СПОРТОВЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ПОВЕЧЕ ФИНАНСИ ОТ КОЛЕКТИВНИТЕ СПОРТОВЕ. ГРАЖДАНИТЕ В ТОЗИ ГРАД ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЧЕ ТЕЗИ 150 000 ХИЛЯДИ ЛЕВА СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ НА БАЗА БЕЗ НИКАКВА НАРЕДБА.ВСИЧКО Е ПРОСТО ЕДИН ФАРС НА ГОСПОДИН ПЕТЪР КИРЕВ КОЙТО ЗАБЛУДИ ВСИЧКИ ОБЩИНАРИ.

Back to top button