Ученици от „Левски“ с приз от „Посланици на здравето“

Регион

Проектът „Ние спортуваме и се храним здравословно“ на ученици от 10 А клас от училище „Васил Левски“ в Димитровград получи една от наградите в Националния конкурс „Посланици на здравето“. Ръководител на гимназистите е Тодорка Николова.

Отличията бяха връчени на церемония в София от министъра на здравеопазването Николай Петров и от заместник-министри на културата, на младежта и спорта, на околната среда и водите.

В конкурса, обявен в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести, се включиха над 6500 ученици, заедно с учители и родители от цялата страна.

Проектите бяха насочени към превенция на рисковите за здравето фактори и реализираха дейности като спортни състезания, туристически и екопоходи, почистване на замърсени райони в различни населени места. Разработени са сайтове и електронни книги за здравословен начин на живот и хранене.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.