Любопитно

И карнавал за „Забавното лято“ в читалище „Яворов“

С карнавал завърши „Забавното лято“ в хасковското читалище „Пейо Яворов-1982“.

В периода от 1 до 30 юни в лятната занималня на читалището взеха участие 49 деца на възраст от 6 до 10 г., като нямаше предварително записване.

Целта на лятната програма бе да се ангажира вниманието и времето на децата с полезни и забавни дейности.

Екипът на читалището организира творчески ателиета, образователни, интерактивни игри, състезания по шах и дама. Чести бяха и игрите на открито в Градската градина и пред читалището – спортни занимания, игра на народна топка, футбол и щафетно бягане.

Особен интерес децата проявиха при заниманията с художника Даниел Русев, който им показа разнообразни техники на рисуване, а с рисунките им бе подредена изложба в залата на читалището.

Деца

Интересни бяха за децата и заниманията по народни танци с хореографа Васко Димов. Разучени бяха няколко фолклорни образци – Право тракийско хоро, Пайдушко хоро, Ръченица и др.

Децата имаха среща и с участници от Театрална студия „Смехорани“ при читалището. Младите самодейци показаха куклите, с които играят в една от постановките и разказаха за интересните си роли.

Ползването на безплатен интернет в библиотеката на читалището, заниманията с книгата: забавно четене, търсене на материали за държави от ЕС от енциклопедии и по интернет и изработването на компютърна рисунка по определена тема, направи библиотеката на читалището едно от любимите места за участниците в Забавно лято 2017.

Забавното лято завърши с карнавал с маски, които бяха изработени от участниците. Награди получиха най-добрите карнавални костюми. За всички имаше богата почерпка, много музика и танци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button