Хасково

Ремонтът на „Рилски“ и „Шандор“ свършва до месец, забавачките напредват

Санирането на хасковската детска градина „Слънце“ е почти завършено, а до дни се очква да бъде доставено ново обзавеждане, което се закупува по заявка от директорите на градините от общината, съобщават от пресслужбата на кметството.

В сградата на детската градина е извършено полагане на топлоизолация по фасадите, основен ремонт на покрива, подменени са всички вътрешни инсталации, включително и отопителната. Извършено е вътрешно и външно боядисване. Има нови подове, монтирано е ново кухенско оборудване и оборудване за разливните помещения. Предстои ремонт и на втората сграда, където е детската ясла.

Учениците от ОУ „Св. Иван Рилски“ и ОУ „Шандр Петьофи“ през новата учебна година ще са в напълно обновени сгради, уверяват от кметството.

Ремонт

В „Шандор Петьофи“ са извършени 85% от строителните дейности. Работи се по дворното пространство и спортните площадки. Обновени са всички вътрешни инсталации. Към завършване е топлоизолацията на сградата, довършват се вътрешни и външни мазилки. Изграден е външен асансьор, който прави училището достъпно за деца с увреждания. Строителите гарантират, че ще успеят да довършат задачите си до месец, което ще даде възможност да се изчистят стаите и да се пренесат мебелите до началото на новата учебна година.

В ОУ „Иван Рилски“ работата също е напреднала. Там също са подменени всички инсталации. Довършва се външна топлоизолация на сградата. Това училище също след ремонта ще разполага с анасньор и тоалетни за деца с увреждания.

В ОДЗ № 20 „Весели очички“ са извършени 65% от дейностите, като се работи и по двете сгради. Почти готова е сграда „Елхица“ на ОДЗ № 11. В сграда „Радост“ са изпълнени 50% от ремонтите. ОДЗ № 19 „Щурче“ – в сграда „Усмивка“ работата е на 40%. Работи се по ремонт на дворно пространство. Планирано е през месец юли да се започне работа и по втората сграда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
питащ
питащ
03.07.2017 18:49 18:49

А ще има ли ремонт в други училища и детски градини? Отново ли ще се търсят директори гербери, за да бъдат ремонтирани? „Шандор…“ ли беше най-правилния избор? Имам и още въпроси, но …

Анонимен
Анонимен
03.07.2017 22:04 22:04
Отговор до  питащ

Защо да не е правилен изборът? Училището е на повече от 40 години и изглеждаше някак тъжно. Дано да бъдат ремонтирани всички учебни заведения, без да се делят.

майка
майка
03.07.2017 19:13 19:13

Абсолютно! И останалите / поне/ основни училища трябва да се ремонтират , както и детските градини. Те така и така са 10-тина градини в града, 4-5 вече са почти готови, нека оправят и другите 4-5.

Възмутена майка
Възмутена майка
03.07.2017 23:01 23:01

„Весели очички“ няма 65% свършена работа! Кого заблуждавате, яслата е до кривата круша, градината почти до никъде, как ги изчислихте тези проценти, просто се чудя! И защо тази градина не затвори юли , а само август!? Браво на г-жа Ана Иорданова, тя си знае работата!

баба
баба
08.07.2017 12:08 12:08

Ремонта в Весели очички и Иван Рилски започна едновременно . Питам защо е готово училището а яслата Не ДЕЦАТА НИ ПАК ЛИ ЩЕ СА ПО 40 В ЕДНА ГРУПА И ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Back to top button