Американски и сръбски войски в съвместно учение на Корен

Регион

Тактическо учение „Peace Sentinel – 17“, част от многонационалното „Saber Guardian – 17“ ще се проведе в периода 10 – 20 юли на учебен полигон „Корен“.

В учението ще вземат участие над 1000 военнослужещи от състава на 61-ва механизирана бригада – Карлово, формирования от армията на САЩ, пехотен взвод от Сухопътните войски на Сърбия, над 50 единици бойни техника, над 150 единици транспортна и специална техника и 2 бойни вертолета АН-64 „Апачи“.

Темата на тактическото учение с бойна стрелба е „Излизане от обкръжение на механизиран батальон, поддържан от артилерийска батарея в хода на отбранителна операция на механизираната бригада“. В хода на учението са предвидени ротни тактически учения, тактически занятия с бойни стрелби с взвод в населено място и занятия на артилерийски подразделения.

Един коментар по “Американски и сръбски войски в съвместно учение на Корен

  • Американците са купили някоя и друга сръбска ку-рва. Доскоро хвърляха по Сърбите бомби. Само че сърбите са народ и скоро ку-рвата ще бъде обесена.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.