Хасково

Екоинспекцията глоби мандра и цех в Книжовник

1000 лв. глоба е наложена на Млекопреработвателно предприятие в Хасково за неизпълнено предписание за сключване на договор с ВиК, съобщават от РИОСВ.

Цех за обработка на естествени обвивки в с.Книжовник за неосигуряване на достъп за извършване на проверка е глобен с 400 лв. Съставен е още акт на Млекопреработвателно предприятие в Меричлери за изпускане на отпадъчни води в река Меричлерска над допустимите норми.

Издадени са две заповеди за спиране производството и пускането на пазара на гасена вар и варов разтвор в два цеха в Харманли, поради неизвършена регистрация на химическо вещество, съгласно разпоредбите на Регламент REACH. На Пивоварен завод в Хасково е наложена санкция за изпускане на отпадъчни води над индивидуалните емисионни ограничения.

През юни експертите от РИОСВ в Хасково са извършили през юни 162 проверки на 156 обекта. Дадени са 47 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложени са 3 санкции и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 7 400 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са на обща стойност 3 717 лв.

На Зеления телефон през месеца са постъпили 20 сигнала, 12 от които за бедстващи защитени видове птици и за сухоземна костенурка. В резултат на бързата реакция на експертите са изпратени за доотглеждане и лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора 19 птици. Костенурката е предадена за лечение в Център за размножаване и рехабилитация на сухоземни костенурки в несебърското село Баня.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.07.2017 17:25 17:25

Споко! Утре до обяд са си избили глобите, ако въобще ги платят!

Back to top button