Хасково

Създаваме Медицински колеж с помощта на Лестър

Посещение в ЛестърОбщина Хасково да се побратими с английския град Лестър гласуваха на днешното си заседание общинските съветници. Официалното решение идва дни след като кметът Георги Иванов и председателят на местния парламент Делян Делчев посетиха английския град и месец след решението на тамошния общински съвет за побратимяване на двата града. 

Тази стъпка ще ни позволи да кандидатстване по съвместни проекти, финансирани от Европейските фондове, бе категоричен кметът Георги Иванов.

Haskovo.info припомня, че сътрудничеството на общината с Лестър бе поставено преди 10 години с подписването на Протокол за сътрудничество, подкрепен активно от двете посолства. Сред осъществените съвместни проекти са дарение на компютри за училища в Хасково и предоставяне на пожарни коли и оборудване на хасковската пожарна. 

Приоритет на двете общини през следващите години ще бъдат създаването на Медицински колеж в Хасково, изграждане на Информационен туристически център и строеж на нова сграда и спортен комплекс за децата от Дом „Асен Златаров“.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button