Любопитно

С 10 концерта „Звездица“ пленява Германия

Група от 48 танцьори и музиканти от димитровградския ансамбъл „Звездица“ е на международен фестивал в Германия.

Фестът е четиридневен и в него участват 16 състава от 3 континента, сред които такива от Боливия, САЩ, Ирландия. Има и още 16 от Германия. „Звездица“ вече пленява публиката с първите си от общо 10 концерта във фестивалния град Битбург.

Ансамбъл

„Независимо от натовареното ни ежедневие, имаме време и за забавления. Посетихме местния увеселителен парк Eifel park и плувния комплекс в Битбург. Запознаваме се с много различни хора и култури, което е и главаната цел на самия фестивал.

Ансамбъл

Публиката на Битбург е много благодарна и гледа с голямо впечатление всеки един изпълнител. Група българи, живеещи тук, също посетиха концертите ни и събудихме народния им дух, припомняйки им колко уникална е българската култура“, разказа за Haskovo.info от Германия една от личните танцьорки на ансамбъла Симона Андонова.

Един от главните спонсори на фестивала пък е местната фабрика за бира „Bitburger“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button