Хасково

Спестиха над половин милион от търга за благоустрояване на Хасково

Комисия с председател заместник-кметът Велин Балкански отвори ценовите оферти, подадени по обществената поръчка за благоустрояване на междублокови и вътрешно-квартални пространства в Хасково, съобщават от пресслужбата на кметството.

По проекта ще бъдат изцяло ремонтирани междублокови пространства в кварталите „Орфей“, „Бадема“ на улица „Одрин“ и улица „Атон“.

По обособена позиция №1 най-ниската предложена цена е от обединение „За красиво Хасково“ с участници АБ АД и „Динамик ресурс“ ООД – 1 182 472 лв. без ДДС при максимална прогнозна стойност 1 436 389 лв. Това е сумата за благоустрояване на простраството в квартал „Бадема“.

По обособена позиция №2 най-ниската предложена цена е от „ВиК Бунар“ ЕООД – 824 099 лв. без ДДС при максимална прогнозна стойност 997 577 лв. Със сумата ще бъдат благоустроени междублокови пространства в квартал „Орфей“.

По обособена позиция №3 най-ниската предложена цена е от „Инфраинжстрои“ ЕООД – 457 087 лв. без ДДС при максимална прогнозна стойност 570 000 лв. С тази сума ще се благоустроят пространства между улиците „Одрин“ и „Булаир“ и детска площадка на „Атон“.

Комисията извършва аритметична проверка на предоставените оферти и КСС, след което ще излезе с предложение за избор на изпълнител.

Идеята е спестените от търга 540 306 лв. да бъдат насочени за изграждането на парк в парцела зад ДНА, който бе предоставен от министерството на отбраната на общината. За строителството на парка са определени още и спестените над 3 млн. лв. от обществената поръчка за ремонт на двете училища и 8 сгради на четири детски градини. Предстои обявяване на конкурс за идеен проект за изграждането на парка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button