Хасково

Започва залавянето и кастрирането на кучета в Хасково

Община Хасково е сключила договор с „Ветеринарни практики ЗД“ ООД за ограничаване популацията на бездомни кучета.

Контрактът ще действа до завършването на приюта за безстопанствени животни и пускането му в действие, съобщават от пресслужбата на кметството.

Обещанията на кметството бяха приютът да бъде готов още в края на март, но това така и не се случи.

Мобилната амбулатория на частната клиника е разположена до изградените помещения за приюта в бившата ОСМА. Трима лекари започват улавяне на бездомните кучета в Хасково в ранните часове във вторник. Те ще бъдат придружени от служители на „Екопрогрес“. Общинското предприятие ще координира работата на ветеринарите.

Сигнали за безстопанствени кучета вече се приемат на телефон 038 62 20 20 , след работно време сигналите се записват от телефнен секретар.

Животните ще бъдат упоявани със стрелички. След това с автомобил, отговарящ на изискванията на закона ще бъдат отвеждани в мобилната амбулатория. Там ще бъдат обезпаразитявани външно и вътрешно, ваксинирани срещу бяс, кастрирани, чипирани, ще им бъд поставяна и ушна марка.

Обработените кучета ще остават в помещенията на бившата ОСМА за 24 часа, след което съгласно изискванията на закона ще бъдат връщани на местата от където са уловени. Освен това, лекарите могат да евтаназират кучета по Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Ветеринарите ще изготвят и регистър на обработените кучета. Залавянето на кучетата ще става с възлагателно писмо от общината. За акцията ще бъдат уведомени и хасковски дружества за защита на животните, които ако прояват интерес могат да присъстват на акциите по улавяне и обработка на животните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
10.07.2017 21:46 21:46

Най-сетне!!!Ще клъцнат Делян Добрев и ГЕРБ-аджиите та да спрат да се плодят….

иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
10.07.2017 22:58 22:58

Кучутат щяли да бъдат влъщани на местата където са уловени Вероятно самите кучета ща казват къде са уловени за да ги връщат там Ами ако имат ПРЕТЕНЦИИ къде да бъдат оставени –например пред Общината или пред Областа или пред МВР за подсилване охраната Други може да искат да са пред месарските магазини ДЕМОКРАТИЧНИ АГОНИИ През СОЦА щеше да важи принципа ИМА КУЧЕ има ПРОБЛЕМ НЯМА КУЧЕ ПРОБЛЕМ Е и за това няма пари за всичко в скапаната държава

Виолетка
Виолетка
11.07.2017 1:16 1:16

Пак служби и службички за наши и ваши.На тия дружества като са им мили и драги след всички тия процедури да си ги вземат у тях,а не да ги връщате пак по улиците и в центъра на града

Стефан
Стефан
11.07.2017 8:39 8:39

Една филийка с хляб напоена с антифриз и готово!Няма куче, няма проблеми с ухапани хора .

Бивш Общинар
Бивш Общинар
11.07.2017 8:53 8:53

Това кастриране е минимум 100лв.на куче ,а един ловен патрон струва 1,20лв.и проблема е решен завинаги с помияра.И тъй като има голяма далавера с кастрациите ще има и внос на кучета за да усвоят повече парички и ефекта ще стане обратен ,кучетата ще се удвоят.Кучетата са като циганите, власт имащите виждат далавера в тях и затова ги стимулират за да са повече.Докато хората не вземат нещата в свои ръце няма оправия,-Хляб и антифриз и всеки да си прочисти квартала.

Сегашен
Сегашен
11.07.2017 13:28 13:28
Отговор до  Бивш Общинар

Имало внос..хаха мн си тъп. Даже не заслужаваш разискване…

Чобанина
Чобанина
12.07.2017 0:58 0:58

Почвам да трепя бездомни песове, всички са агресивни, а общината си чешат путките

Обяви за кучета
Обяви за кучета
23.09.2017 15:54 15:54

Това е хубаво, че се прави, но за съжаление стопаните на кучета много често изоставят собствените си кучета недоволни от тях и ги оставят на пътя и от там после почва борбата с популацията на тези мили животни.

За мен вината е основно в собствените на кучета!

Back to top button