Кандидатстват за топъл обяд в Хасково

Хасково

Община Хасково започва прием на документи за получаването на топъл обяд, съобщават от кметството.

Програмата стартира през октомври 2016 година с 350 потребители, от 1 януари храна се доставя до 600 души, а от 1 май безплатна храна получават 1000 човека. За първи път в общината се доставя храна до хората от селата, освен на тези в града.

Право на безплатна храна имат лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на член 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи бездомни деца и тези с личен месечен доход до 300 лв.

Кандидатите е необходимо да подадат заявление-декларация по образец, копие на лична карта, документ от ТЕЛК. Зявлението може да бъде изтеглено от сайта на община Хасково в секция „Обяви и съобщения“ или да бъде получено в деловодството на община Хасково и кметствата на селата.

Повече информация може да бъде получена на телефон 038/603 395.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...