Регион

След гонка хванаха каналджийки, натъпкали 7 сирийци в джип

За заловена каналджийки в свиленградското село Капитан Андреево съобщават от прокуратурата.

На 7 юли около 5 ч. служители на „Гранична полиция“ забелязали джип „Сузуки Витара“, който бил без включени светлини. Автомобилът се движел с висока скорост и след преследване, полицейските служители успели да го спрат.

Установено било, че в моторното превозно средство, шофирано от 40-годишната М. И., пътували седем сирийски граждани, между които и дете на 2 г. На предната седалка била 16-годишната Г. И. Групата била преведена от Турция в Гърция и от Гърция в България с лодки през река Марица.

Водачи на сирийските граждани били двама афганистанци, които ги оставили край село Капитан Андреево и се върнали обратно в Турция по река Марица. Чуждите граждани били натоварени в лекия автомобил край с. Капитан Андреево, където ги чакали двете обвиняеми, за да ги откарат във вътрешността на страната. На обвиняемите било обещано заплащане от по 50 евро за всеки от сирийските граждани. По делото се издирва и трето лице, което наело двете обвиняеми да преведат чужденците през страната.

М. И. и Г. И. са били задържани от Районна прокуратура-Свиленград за срок от 72 часа, след което на първата е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 1000 лв., а на втората мярка за неотклонение „Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“. Те не са осъждани. В законния срок прокуратурата ще внесе бързото производство за разглеждане в съда.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоян
Стоян
12.07.2017 15:27 15:27

Не разбрирам, защо ги ловят? После получават статут на бежанци, храним ги, всички права тук получават, а те искат при дъртата Меркел – нали тя ги канеше!? Или вече не ги кани?

Back to top button