Ученици от Гимназията по туризъм се върнаха от 3-седмична практика в Тенерифе

Хасково

Ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се върнаха от град Пуерто де ла Круз, Тенерифе, където три седмици бяха на лятна практика.

Гимназистите усъвършенстваха своите професионални умения като им беше предоставена възможност да приготвят и сервират различни традиционни испански напитки и коктейли, както и местни ястия в кухнята, където бяха на практика.

Заедно с израстването и усъвършенстването в професионален план, участниците успяха да приложат и усъвършенстват знанията си по испански език, както и да научат много нови неща за културата и традициите на този екзотичен остров.

Практика

В свободното си време, учениците на „Александър Паскалев“ имаха възможност да се забавляват, като през почивните им дни бяха организирани посещения на едни от най-големите атракции не само на острова, но и в Европа. Едно от тях беше в аква парк „Сиам Парк“, където се намират едни от най-високите пързалки в Европа, „Лоро Парк“, който е известен с огромното си разнообразие от животински видове, шоу програми с делфини, папагали и косатки, както и уникално возене с камили в „Камило Сентър“.

Хасковлии имаха възможност да си вземат за спомен късче от вулканична лава от вулкана „Тайде“, да си направят много снимки и видео клипове, да се изкъпят в Атлантическия океан, както и да опитат специфични местни ястия и напитки. Всички са единодушни, че тази триседмична практика на о-в Тенерифе е най-вълнуващото преживяване, което са имали до момента.

Практиката е по проект „Усъвършенстване на професионалните умения чрез мобилност“. Проектът е по програма „Еразъм +“ и се изпълнява съвместно със сдружение „Брейн Груп“ и гимназиите по туризъм от Варна и Видин.

Един коментар по “Ученици от Гимназията по туризъм се върнаха от 3-седмична практика в Тенерифе

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.