Хасково

Учители за агресията: Баби се бият пред деца, първолаци се заканват с юмрук

За бой между две баби в центъра на село Криво поле разказаха преподаватели по време на пресконференция на фондация „Български център за джендър изследвания“ по повод на техен проект срещу домашното насилие.

Учителите бяха поканени на пресконференцията и се включиха активно с разкази за агресията в училище. Въпросните баби започнали да се налагат и дърпат за косите, защото едното внуче прередило другото при качване в училищния автобус. Всички 40 деца в рейса видели грозната сцена.

Пресконференция

Учителите отчетоха, че ако досега агресията се забелязвала най-рано при четвъртокласниците, то възрастовата граница вече падала. И при първолаци имало насилие в клас, а някои дори се заканвали на учителите с юмрук, когато им се направи забележка.

Преподавателите призоваха за активни действия срещу насилието, като според тях водеща роля трябва да имат и родителите. Те обаче не винаги искали да разберат, че с децата им има проблем.

От Фондацията представиха свършеното по своя проект. Превантивната дейност срещу насилието е обхванала 60 деца от три паралелки в хасковското СУ „Паисий Хилендарски“, като бяха отчетени добри резултати.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
13.07.2017 17:34 17:34

САБРАЛИ се и си ГОВОРИЛИ също както на СЕДЯНКА липсва им само КАФЕ и СТРАГАЛИ От такива ДЖЕНДЪР СБИРКИ полза няма и те знаят това но се траят и си вземат ПАРИЦИТЕ ДИНЕВ ти разбра ли какво е това ДЖЕНДЪ яде ли се пие ли се ПИТАХ КИРИЛ и БРАТ му МЕТОДИ и те се чудят и те не знаят въпреки че са ни дали АЗБУКА

Анонимен
Анонимен
13.07.2017 18:03 18:03

Безсмислени инициативи, като всичко в тая държава

Първолета
Първолета
13.07.2017 18:28 18:28

Всички започнаха да разбират от образование и възпитание и започнаха да изземват функциите на учителя затова така става. Много лесно им се вижда.

Учител
Учител
13.07.2017 22:09 22:09

Много е лесно от страни да плюете. Защото не виждате за какво наистина става въпрос. Агресията не е само в училищата,а и в детските градини. После винаги учителя виновен,че някои деца са възпитани от родителите както трябва. Не искам да казвам,че родителите не си възпитават децата,но вече го няма уважението към Учителя.

Анонимен
Анонимен
13.07.2017 23:16 23:16

Zapo4nete ot babite

Ако искате да видите изпълненията на агресивен учител
Ако искате да видите изпълненията на агресивен учител
14.07.2017 3:38 3:38

Ако искате да видите изпълненията на агресивен учител, то ви е под носа и е в центъра на града. Става въпрос не за редови учител, а за началник, който със зъби и нокти се държи за стола на пом.директора и се разпорежда със съдбите на хората, като гони само своя личен интерес. Ама за какво гонене става въпрос, бедна ви е фантазията. До дупка. Съкращения, уволнения, пенсиониране без време и какво ли още не, за да не се пенсионира, макар че отдавна е навършила години за пенсия. Става въпрос за всеизвестната на цяло Хасково с мераците си Наска. Проглуши ушите на всички с хвалбите за „великите си изяви“. Хората не могат да я гледат пък тя се мисли за единствения човек в това общежитие, който „работи“. Работят денонощно другите, на които и едно благодаря не казва, защото се мисли за гениална и на нея се дължи всичко в общежитието.. Самовлюбен човек и изкукал до небето. За другите работата и заплахите, за нея парите и облагите. Не се спира пред нищо тая алчна жена. Хванала е цаката на Колев,на Панайотов и на всички, за които се сетите и се е хванала за тоя стол на началник, като удавник за сламка. В главата й само пари и награди. Пък снимки, снимки……Голяма пъчене, големи измишльотини. Пълна излагация отвсякъде. Хайде пенсионирайте я най-сетне, че на хората им писна от нея. Пенсия, бе. ПЕНСИЯ. Само интриги и омраза сее около себе си. Пенсионирайте го това чудо на чудесата. Дайте работа на някой млад човек, че ОУО отдавна има нужда от чист въздух.

Back to top button