Регион

Над 1000 българи, сърби и американци с бойна стрелба на Корен

Над 1000 военнослужещи се включиха в учение с бойна стрелба на полигона Корен край Хасково.
Тактическото учение „Peace Sentinel 2017“ („Мирен страж 2017“) е част от многонационалното „Seber Guardian-17“.

В него се включиха военнослужещи от 3-ти механизиран батальон от 61-ва механизирана бригада, от армията на САЩ , рота „Алфа“ от Трета пехотна бригада и един пехотен взвод от армията на Сърбия. Над 50 бойни единици техника и над 150 единици транспортна и специализирана техника бяха включени в демонстрационните тактически действия на съюзническите и партньорски войски.

Корен

Темата на учението беше „Излизане от обкръжение на механизиран батальон, поддържан от артилерийска батарея в хода на отбранителна операция на механизираната бригада”. Учението се проведе по общ сценарий, който описва ескалиране на политическата криза във военен конфликт между фиктивни държави и държави от НАТО.

Чрез днешното учение беше направена оценка на способностите на 3-ти механизиран батальон да планира и провежда операции в хода на конвенционален военен конфликт с висок интензитет.

Планиращ учението е генерал-майор Михаил Попов – командир на сухопътни войски, провеждащ учението е бригаден генерал Пламен Йорданов -командир на 61-ва механизирана бригада, директор на учението е полковник Деян Дешков – зам.-командир на 61-ва механизирана бригада.

Корен

Учението бе наблюдавано от висшето командване на Българската армия, от заместник областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, от представители на министерството на отбраната, командири на съюзническите и партньорски сили.

В края на учението бе дадена висока оценка за подготовката и бойните умения на участващите в операцията сили от България, САЩ и Сърбия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button