Падна забраната за пиене на водата в още 3 села

Регион
Водоноска Върбица

Възстановява се използването на водата за пиене и приготвяне на храна в димитровградските села Бодрово, Радиево и Ябълково, съобщават от РЗИ-Хасково.

Заповедта е във връзка с получени протоколи от изследване на водата за естествен уран в четири димитровградски села. Уранът не е в норма в село Сталево, където забраната за ползване на питейната вода остава.

Haskovo.info припомня, че преди месец падна забраната за пиене и готвене на водата в други 6 села – Крум, Горски извор, Черногорово, Воден, Скобелево и Крепост.

Забрана има и за симеоновградските Дряново и Свирково и маджаровското Бориславци, където уранът е малко над нормата. Остава и забраната за пиене на водата в Хасково.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Моля ви,вчера имаше статия за зеолитната вода или по- точноСЕВТОПОЛИС защо не разрешихте коментари за да ни стане по-ясно каква е тази вода,пише ,че се е появила на пазара от месец,моят цех хората пият вече четери години .Ако някой има информация за тази вода нека пише.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.