Хасковска делегация впечатли Франция с танци и ястия

Любопитно

Делегация от Община Хасково, водена от заместник-кмета Милена Трендафилова се завърна от визита във френския град Лош.

В хасковската група бяха трима представители на община Хасково, четири деца от ансамбъл „Южняци“, трима ученици от ГПЧЕ „Асен Златаров“ и преводач.

Хасковлии бяха поканени за участие от побратимения град Шатийон-сюр-Ендр. В европейския проект, в град Лош се включиха 256 представители от всички европейски страни. Приоритет на програмата бе изграждане на мостове между младите европейци.

Визита

В рамките на няколко дни, в различни форуми се дискутираха теми свързани с европейското бъдеще на страните членки, в който децата от българската делегация взеха активно участие. Хасковската група впечатли и с изпълнения на танцьорите от ансамбъл „Южняци“.

В последния ден на визитата бе предвидено „Европейско село“. В него всички 29 държави представиха автентични ястия и продукти, традиционни за своята страна.

На щанда на България участниците в събитието имаха възможността да опитат приготвен от нашата делегация боб, катък с чушки и разнообразни колбаси, сирена, кашкавали, халва и мед на местни фирми.

Изключителен интерес предизвиква и Хасково като туристическа дестинация с богата си история и културно наследство.

6 коментара

  • Българина все си мисли че впечатлява някого с нещо. Ако с нещо впечатляваме западналяците то е как така сме навити до смърт да работим в техни заводи за по 600 кинта. Ето от това се впечатляват западналяците и това трябва да обсъждат журналистите

  • Как така я няма Наска от ОУО с вас. Как е пропуснала да се изпъчи първа по снимките. Тази жена, отдавна преминала възрастта за пенсиониране, се чуди какво да измисли за да остане до живот началник и да взема големите пари, без работи, а само да командва и да смуче за себе си. Пенсия нахална, само че непенсионирана, защото управниците се правят на заспали. Резил.

    • Ай стига вече, че стана банален, неблагодарник такъв, като те съкратиха и се отрепа да плюеш по ОУО, няма място при децата такъв злобар и глупак. Яд те е, че ОУО процъфтява и се прави всичко за децата.

  • Наске, Наскееее, на коя планета живееш. Некой не плюе по общежитието и ти много добре разбираш това. Казват хората истината за теб самата. Искат да се пенсионираш, защото отдавна навърши години за пенсия, а се натискаш в ОУО за власт и пари. Не се ли умори да тровиш живота на хората с интригите си. Намразиха те, но сега само ти се смеят и бягат от теб, за да не ги нагрочиш, че отмъщенията ти са страшни. Отнемаш работата на другите, а ти самата се шириш в кабинета на пом.дирактора от 20 години и за нищо не ти пука, освен за личните ти облаги. Ти унищожаваш общежитието, защото хвалбите ти и циркаджийските ти изпълнения край нямат. Алчност, наглост, агресия. Това се те. Иди си от ОУО. Пенсионирай я, бе Колев. Стига си се излагал и ти. Станахте за резил в града.

  • Хайде, пенсионирай се, бе Наске! Стига си срамила професията със своята алчност, агресия и малоумни изпълнения. На хората отдавна им е писнало от теб, но какво да правят. Плашиш ги с уволнения и се хвалиш пред света, че всичко в това общежитие се дължи само на теб! Пенсията те чака от години! Освободи ОУО и хората в него от себе си най-сетне. Не те искат, не разбра ли.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...