Една хасковска фирма дава работа на хора с увреждания, готвят закон

Хасково

Една фирма в Хасково предлага работа на хора с увреждания стана ясно на Информационния форум „Социално предприемачество – предизвикателства и възможности за развитие в Южен Централен район“, който се провежда в областния град.

Фирмата е на Сияна Кисьова и е наела пет човека с увреждания, като произвежда хотелски консумативи. Кметът Добри Беливанов похвали продукцията й, която е представяна от общински делегации при посещения в чужбина.

Среща

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ съобщиха за Haskovo.info, че в областта има и две общински предприятия – в Димитровград, които предлагат работа на хора с увреждания. Едното е обществената пералня, а в другото се занимават с шивачество и ремонт на битова техника.

Община Хасково участва в проект за социално предприемачество, който по-късно бе представен.

Учатниците във форума бяха привествани и от доктор Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика. Тя заяви че се работи по промяна на законодателството в посока насърчаване на социалното предприемачество и наемането на хора с увреждания. Цел на министерството е до края на годината да е готов закон за социална икономика. Приветствие отправи и зам.-областният управител Стефка Здравкова.

Форумът е организиран от Националната федерация на работодателите на инвалиди. Тя обхващаща 80 предприятия за хора с увреждания от социалната икономика, съвместно с Министерство на труда и социалната политика, община Хасково и областна администрация.

4 коментара

  • Моля напишете къде в Хасково се продават сапуните на фирмата на Сияна Кисьова

  • Интересува ме след този форум, работа за младите хора ще има ли? Или пак празни приказки?!

  • ЧИТАТИЛСКИ от изминалите 27 г ДЕМОКРАЦИЯ още ли не си РАЗБРАЛ че работа ще имаш само ако си партиен член на партия която управлява иначе клечиш кото мангалите на ПИАЦАТА до МИЛЕНОВИЯ ЗАКУСКАРНИК и чакаш някой да те наеме за някоя лайняна работа Работата с едри сумички е за такива ПРЪДЛИ като тези на снимката

  • Тези 4-те от последната снимка „Общинарки“ ,каква точно дейност изпълняват там.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...