Хасково

Безработицата в Хасково падна до 5.5%

Рекордно ниска безработица е отчетена за община Хасково 5,5 %, съобщиха за кметството от Бюро по труда.

Подобни стойности не са отчитани за региона. Дълги години безработицата в региона бе около средната за страната 10-11%. Безработните до 29 г. общо са 284, а тези от тях, които са с основно и по-ниско образование са 65.

Припомням че 85 работни места за хора до 29 г. обяви община Хасково. Заетите ще са по програма „Обучение и заетост на младите хора“, която се реализира съвместно с Бюрото по труда. Кандидатите е необходимо да имат регистрация за безработица. Те трябва за заявят желание да работят по програмата в Бюро по труда, откъдето ще им дадат насочващи документи, които да представят в общината.

Търсят се петима педагози, така също общи работници и озеленители, които ще бъдат разпределени в социални домове, Туристически информационен център, Регионален исторически музей, Художествените галерии, детски градини, Регионалната библиотека, гробищните паркове. Работните места на 24 от наетите ще са в селата в общината. Подаването на документите е до 26 юли включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button