Хасково

ВСС избра председатели на районните съдилища в Хасково и Димитровград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Пламен Георгиев за председател на Районен съд – Хасково и Иван Маринов за втори мандат председател на Районен съд – Димитровгра, съобщават от ВСС.

Георгиев е избран с 12 гласа „за“. Той има над 11 г. общ юридически стаж, от които 10 г. в органите на съдебната власт като младши съдия.

Съдия Георгиев кандидатства за заемане на длъжността, мотивиран въз основа на натрупания от него професионален опит, ангажираността му с проблемите и достиженията на съдебната система и приемането на съдийската професия като свое призвание.

Представената от него визия за стратегическо управление на Районен съд – Хасково се основана на принципа на приемственост с утвърдените стандарти в работата на съда и надграждане постигнатите резултати, търсене мнението на всички съдии и съдебни служители и възприемане на дадените от тях конкретни предложения, насоченост към достигане на най-висок стандарт на правораздаване в най-големия в съдебния район съд.

Като основна цел в бъдещата си работа кандидатът набелязва постигането на справедливо, бързо и ефективно правораздаване, като набелязва мерки за управление на делата и усъвършенстване на системата и механизмите за контрол.

Иван Маринов е избран с 13 гласа „за“ за втори мандат председател на Димитровградския районен съд. Той има над 17 г. общ юридически стаж в органите на съдебната власт, от които над 12 г. като съдия. Административният му опит е натрупан като изпълняващ функциите административен ръководител, а от 23 юли 2012 г. като административен ръководител на Районен съд – Димитровград.

Съдия Маринов кандидатства за поста въз основа на придобития от него управленски капацитет, показаните лидерски качества и реалните постижения, постигнати при реализиране заплануваните в първия му мандат задачи. Той посочва, че настоящият екипен модел на разпределение на работата между съдиите в две отделения – гражданско и наказателно и въведената специализация, са гаранция за успешните резултати, а достигнатото много добро ниво следва да бъде надградено.

Като основни приоритети за втория си мандат кандидатът набелязва ремонта на сградата на съда, за която част от месец януари 2017 г. е получено правото на собственост.
Както Haskovo.info писа Георгиев и Маринов бяха единствени кандидати за председатели на съответните съдилища.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев
Василев
19.07.2017 15:45 15:45

Честито Иване!Успех и при втория мандат.

rezultat
rezultat
19.07.2017 17:36 17:36

При единствени кандидати, какъв да е резултата

Back to top button