Стартираха училищни ремонти за 6 млн. лв. в Димитровград

Регион
Първа копка

С първа копка в двора на Профилирана езикова гимназия “Д-р Иван Богоров” стартира официално мащабният проект за ремонт на шест димитровградски училища. Преди това бе отслужен водосвет за успех на начинанието от отец Георги.

По-рано на пресконференция екипът по проекта и кметът на общината Иво Димов дадоха информация за ремонтните дейности, които ще се извършват в дворовете на школата. Стойността е 6 031 000 лв. безвъзмездна финансова помощ по европейската програма “Региони в растеж”.

Това е най-мащабният проект, който се реализира в образователната инфраструктура на Димитровград от създаването й преди повече от половин век.

Първа копка

Ремонтите обхващат училищата “Алеко Константинов”, ПМГ “Иван Вазов”, ПЕГ “Д-р Иван Богоров”, “Васил Левски”, “Любен Каравелов” и “Пенчо Славейков”. Предвижда се изграждането на футболни игрища с изкуствени настилки, баскетболни, волейболни и тенис игрища, лекоатлетически писти, фитнес на открито, амфитеатрални трибуни, места за отдих, учебни площадки за безопасност на движението и др. В рамките на проекта ще се подменя вътрешното оборудване и ще се правят вътрешни ремонти по част от училищата. Всички училища ще имат нови огради, пейки и осветление, а там където има нужда ще бъдат подменени и тротоарите около сградите.

“Кметът на Димитровград Иво Димов преобрази града, но аз знам, че той има още много идеи за работа и че още много положителни промени предстоят“, заяви областният управител Станислав Дечев.

“На първия учебен ден всички строителни и ремонтни работи вътре в сградите ще бъдат завършени, така че децата спокойно ще започнат учебната година в чисти и приветливи стаи“, увери кметът на Димитровград.

Финалът на проекта е през април 2019 г.

Още новини

loading...

Един коментар по “Стартираха училищни ремонти за 6 млн. лв. в Димитровград

  • Ейии. Кой тоя големия работник на втората снимка? Може сам да направи ремонта!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.