Регион

Община Минерални бани се побратимява с Малтепе

Община Минерални бани подписва днес споразумение за побратимяване с турската община Малтепе.

Споразумението ще бъде подписано от кмета на общината Мюмюн Искендер и кмета на Малтепе Али Кълъч. В състава на делегацията от Минерални бани са включени още председателят на общинския съвет Мехмед Лятиф и общинският лидер на ДПС – Екрем Зейнур.

От българска страна на церемонията по подписването ще присъстват посланикът на България в Турция Надежда Нейнски, българският консул в Истанбул Ангел Милев, генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев и консулът ни в Бурса Евгени Василев.

Малтепе е една от съставните общини на мегаполиса Истанбул. Намира се на брега на Мраморно море. Нейни съседи са Кадъкьой на запад и Картал на изток. От Малтепе се открива отлична гледка към морето и Принцовите острови. В квартала се намират отлични пекарни и ресторанти. Тук се намира и една от най-големите джамии в Истанбул, построена наскоро и впечатляваща с високия си метален купол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
21.07.2017 16:41 16:41

тия хора не са от Минерални бани. Този кмет се побратимява с петнайста турска община. Не можа ли поне с една от трийсетте европейски държави да се побратими или там няма общини. И питат ли някого от населението та да се побратимяват. И в крайна сметка – имаме ли въобще държава?

Back to top button