Любопитно

Показват филм за феномена чакръкчийство – с хасковско участие

Премиера на филма „Чакръкчийството – изчезващо знание“ се състоя в Чешкия център в София.

Творбата разказва за съвременния поглед към дарбата на тези лечители в Балканския регион, чиито знания и умения обикновено се предават от баща на син.

Автор на филма е Василена Михайлова. Заснет е от Янко Найденов, доайен на операторите в Хасково, и Михаил Илиевски.

Филм

Проследяването на феномена чакръкчийство във филма тръгва от фолклорния, исторически образ на лечителя, като поднася интересни факти за научната и медицинска стойност на това знание, ценно притежание на малък брой хора. Снимките са правени в България, Македония и Чехия. Камерата надниква и в дома на дипломирания Паско Райчев, чакръкчия трето поколение от хасковската фамилия, известна в цяла България и извън нея.

Техниките на чaкръкчийството, с които се наместват изкълчени и навехнати кости и се отнема болката, в наши дни влизат в общите рамки на мануалната терапия, обясняват специалистите. Това е единственото медицинско направление, което днес е същото, както по времето на Хипократ и Авицена. Ръководствата по мануална терапия обясняват техники, познати още от египетските фрески. Със същите методии работят чакръкчиите и подобните на тях лечители в другите страни. Филмът внушава, че ако тези хора изчезнат, специфичните им знания много трудно ще се възстановят.

Филм

Премиерата на филма в Чешкия център не е случайна: най-големият изследовател и популяризатор на мануалната терапия в Източна Европа е чешкият лекар проф. д-р Карел Левит, основал прочутата Пражка школа за рехабилитация, гостувал в много страни, включително България. Неговият учебник е преведен на немски, английски, японски, испански и други езици.

Утре от 12 ч. филмът с продължителност 30 минути ще бъде показан по БНТ 2., а след това и по други телевизионни канали. Предстои да бъде монтирана и пълнометражната версия, сподели режисьорът Василена Михайлова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

63 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.07.2017 17:08 17:08

От филма се разбера, че с този интелект който имаш и без името на баща си както с познанията ти с този 10 месъчен курс по масажи който си изкарал умният човек вижда колко пари чиниш.

Янко Русев гр.Пловдив ж.к.Тракия бл.37
Янко Русев гр.Пловдив ж.к.Тракия бл.37
29.01.2018 8:58 8:58
Отговор до  Анонимен

Всички сме ходили за помощ при този или при онзи………,но нкрая опираме до Димитров от Хасково.Колкото и да не им се вярва на много хора,но това е изтината.Нищо лошо за другите включае и Паско но явно толкова им са възможностите……..Ако решите да се свържите с него телефонът му е 0888 944 925.

Катя Филипова гр.Пловдив
Катя Филипова гр.Пловдив
09.06.2018 6:41 6:41
Отговор до  Анонимен

Изкам да изкажа крайото си разочерование от Паско Райчев.Този човек е напълно деградирал умствено .За времето което бях при него за преглед се наслушах колко е кадърен,на какви „големи“ хора е помагал,как той това ,как той онова и прочие……Питаш го за заболяването си,а той ти говори неща за които сам може да си отговориш.Не стига ,че речникат му е много беден,че няма никаква медицинска култура,но и се сърди когато го попиташ отново за това което не си разбрал.Имам чувството,че този човек избива някакви комплекси.Ти отиваш при него с презумцията да ти помогне , надяваш се ,а то не стига ,че му слушаш глупостите ами не ти решава проблема – но пък ти оснавя кръвонасядания и трайна болка от интервенцияна.Поне да имаше някаква полза.Съжалявам, но този човек е с болен мозък.

Диана
Диана
12.01.2019 18:16 18:16

На мене Иван Димитров от Хасково не само,че не ми помогна,но ми счупи и плаващо ребро-пак си ходя с патерица!

Гергана
Гергана
26.03.2019 15:54 15:54
Отговор до  Диана

Диде, плаващо ребро няма как да се счупи .То за това е плаващо.

Геро Гочев
Геро Гочев
04.11.2019 15:04 15:04
Отговор до  Гергана

С най сърдечни благодарности към човека и професионалиста Ив.Димитров от гр.Хасково.От този саит научих за него и не сбърках,че му се доверих.

ТОДОРВЪЛКОВ
ТОДОРВЪЛКОВ
25.06.2019 20:22 20:22
Отговор до  Диана

НА МВН ДВЕ 10-11

Таня Георгиева
Таня Георгиева
25.07.2019 12:41 12:41
Отговор до  Диана

Няма как да отмина благодарноста си от уменията и отношението към пациента на Димитров от Хасково.Споделих му ,че бях изправена пред дилема дали да му се доверя заради някои писания по негов адрес,а той ми отговори така: когато болен го посещава е хубаво да подхожда с доверие и,че винаги се е старал да помогне максимално за което освен мануално понякога изписва и медикаменти за да се постигне именно този максимален ефект от лечението.Относно въпросът ми за евентоални счупвания при манипулация отговори така: при хода на лечение е възможно да се допуснат грешки,но когато човек има образователен ценз,има практика, при съмнение ползува ренгено-графии ,запознава се с новостите в медицината свежда до минимум възможноста от такива,и най важното – да знаеш до къде на човек са му възможностите.Не съжалявам за избора си да му се доверя за което още веднъж най сърдечно му благодаря и с чиста съвест го препоръчвам като абсолютен професионалист в областа на мануалната терапия/чакратчийство/тел.0888 944 925.За него най добрата реклама е доволният пациент,затова и не се рекламира по сайтове и прочие.

ТАНЯ ХРИСТОВА
ТАНЯ ХРИСТОВА
30.11.2018 12:58 12:58
Отговор до  Анонимен

Реших да напиша няколко реда за Паско Райчев когото не познавах до преди месец и за впечатленито което ми направи,че е много ограничен човек.Освен за другарки и моабети друго не му се върти в главата.Поне да ми беше помогнал,ами той и това не направи.Абе много се аска и праска този човек.Много ме разочарова като интелект,професионална подготовка и умения .Хвалбите от статиите които прочетох за него не отговарят на написаното.

гост
гост
17.12.2019 16:52 16:52
Отговор до  Анонимен

Всички самоуки лечители са за затвора. Само хора, завършили медицина имат право да лекуват. Другото са празни приказки на неграмотни хора.

Анонимен
Анонимен
27.07.2020 4:10 4:10
Отговор до  гост

траи бе педераст

Анонимен
Анонимен
23.07.2017 23:16 23:16

Вярно е че бащата на паско бай Тодор светла му памет беше ниво в чекратчийството. Вярно е също така че паско също е помогнал на много хора ,но на много хора е и навредил Според мен той трябва да си остане масажист защото в тази свера се е доказал че е добър,а не да чекратчийства и проблемат е в това че няма усета и нужното образование да прецени докаде да спре.Съжалявам за изказаното си мнение но смятам че човек трябва да прави това в което е добър, а не да се напъва и да се заблуждават хората С уважение бай Георги Налбантов бивш твой пациент.

(нерегистриран)
(нерегистриран)
25.07.2017 11:01 11:01

Лежах преди 40 г. в болницата с диагноза-плексит-нагревки и много други процедури, но болката не стихваше(и когато майка ми е попитала докторите за състоянието ми-нищо страшно-любовна история хохохо. Бях в автобус и при отварянето на вратата ме изхвърли на спирката-разтегнато сухожилие явно … и се наложи да лежа в болница. Отидох при бай Тодор. Имаше много хора и ме препрати при брат му Златю(извинявам се, ако греша името…). Хвана ме за раменете , какво направи и на другият ден всичко беше ок, болката отзвуча… Не ми взе пари. Отидох да му дам пари или подарък , но ми бе отказано. Всичко е истина, което ви пиша. И когато влезе в съда бай Тодор, бяха събрали подписи и мисля, че го осъдиха, бях напуснала града и учреждението. Добри чекратчии бяха двамата братя-бай Тодор и бай Златю. Тодор мисля, че имаше син, осъдиха го не само него, а и още двама, общо трима за изнасилване, а тя от хайлайфа шафрантъ характеристика… и сега се говори, не съм в Хасково, но когато понякога ходя казват, че синът на Тодор в Пловдив/чекратчия , но до там, все пак са минали много години от тогава,,,, При социализма двамата братя бяха непрекъснато под обстрел… Бог да ги прости. На много хора помагаха, завист от страна на лекарите … Дайте инфо за сина на Тодор ?!

Анонимен
Анонимен
25.07.2017 16:18 16:18

Не мога да ви дам информация за сина на бай Тодор,но мога да ви дам друга за човек със златни ръце и добро сърце.Той не може да бъде класифициран като чекратчия защото е с висше медицинско образование, но прилага професионално методите на чекратчийството “Мануалната терапия“ и ги допълва при необходимост с медикаментозна терапия.Той не се рекламира.Мотото му е “най добрата реклама е доволният пациент.Той ще каже на втори; трети и т. н“.Свидетел съм на посещения на пациенти от цяла България,оплакващи се от най различни заболявания на опорно-двигателния апарат,с изкълчвания, с навехвания,с плексити,радиколити,с дискови хернии и т н; При него идват на раздвижване пациенти след претърпяли операция на колянна става изпратени лично от Доц. Тони Георгиев,други изпратени от Д-р Илиян Стоев – завеждащ клиника “Грабначен център –5-та градска в София и т.н.Не изминава и седмица да не е посетен от спортисти и треньори не само от Хасковски регион.При едно от посещенията ми при него тази година “бях си извадила лакетната става“преди мен като пациент беше Стамен Белчев – бил треньор на ЦСКА по футбол.Вчакалнята му висят фотоси където се е снимал с изявени личности.Една от тях е с легендарния борец Сашо Томов. Може много да се говори за него но най добре е да се убедите сами. Може да го потърсите на телефон 0888 944 925.Казва се Иван Д.Димитров и живее в гр.Хасково бул.България 180. Стотина метра преди стадион Младост. Ганка Тодорова с благодарности от мен и моето семейство.Преди повече 10 години му се доверих и не сбърках.

ТОНКА
ТОНКА
05.09.2017 23:10 23:10
Отговор до  Анонимен

Благодаря Ви ,че ме орентирахте към Димитров.Много съм му благодарна,че ме излекува.Той е голям професионалист.Няма да престана да изтъквам уменията му,защото страдащите хора трябва да знаят,че могат да му се доверят.

Таня Захариева гр. Пловдив жк Тракия 37
Таня Захариева гр. Пловдив жк Тракия 37
21.09.2017 13:12 13:12
Отговор до  Анонимен

Заставам със името си ,че Иван Димитров е професионалист в професията си.Страдам от дискова херния на Л5 – С1. Препоръчаха ми да посетя Паско Райчев ,който бип много добър ,пък и бил син на известния бай Тодор – чакратчията от Хасково.Посетих Паско в кабинетът му в Пловдив /аз съм от този град / като подходих с доверие и надежда за помощ.Бях уверявана ,че няколко дена след манипулацията ще бъда по добре,но за мое разочерование вместо подобрение получих усложнение.Болката беше непоносима затова отидох отново при Паско.Натисна ме отново в областа на кръста и ми каза че всичко ще е на ред.Между временно се лекувах и с медикаменти изписани ми от личния ми лекар.Отидох за трети път отново с някаква надежда,но вместо това получих отношение което е недопустимо за човек имащ претенции за добро възпитание .Тръгнах си крайно ядосана и разочерована от поведението на този крайно невъзпитан, ограничен , не професионарно подготвен и ИЗМИСЛЕН за мен човек.Търсейки решение на проблема ми по случайност при изчакване за преглед в университетска болница Свети Георги гр. Пловдив споделяйки за проблема си с изчакваща като мен пациенка /преглед при уролог / ми даде визитната картичка на Иван Димитров от Хасково.Веднага след прегледа при уролога и като разбрах че нямам урологичен проблем посетих въпросния Димитров.Изказвам възхищението си от този човек.След прегледа ,мануалната терапия и изписаното лечение след 6-7 дни ми се живееше отново.Бях не въстановена напълно но жизнена и обнадеждена.Този човек има златни ръце ,,интелигентен,образован и най вече професионално подготвен. Благодаря Ви , че чрез сайта на НЕКАДЪРНИЯ И ИЗПРАЗНЕНИЯ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ ФЕНОМЕН стана достояние за истинския професионалист.

Ддж
Ддж
04.11.2019 10:57 10:57
Отговор до  Анонимен

Съжалявам че трябва да кажа за този Иван Димитров такива думи ама е пълен некадърник,ще питате защо . Аз също се занимавам с намествания и отщипване на нерви.Този човек от два пъти които ходих при него при положение че аз му казвам кои нерви и на кои прешлени да оправи само вика готово и нищо не може а иначе се прави на велик, сложил два учебника по Анатомия пред него за да сигарантира парите които взема.

Даниела Тенчева от гр.Стара Загора.
Даниела Тенчева от гр.Стара Загора.
07.11.2019 8:11 8:11
Отговор до  Ддж

Ддж когато се имаш за капацитет и правиш отценка излез с името си и не се крий като мишка.Виждам поредното парадиране на безхаберен човек със самочувствие но без покритие.Ако ти се занимаваш,то това твое занимание при Димитров е професия.На мен не можа да ми помогне въпреки ,че положи големи усилия да не се стигне до оперативна намеса.Благодаря му от сърце,че след операцията успя за кратък период от време да ме въстанови.

Николета Стоянова от гр.Пловдив
Николета Стоянова от гр.Пловдив
18.12.2019 17:43 17:43
Отговор до  Ддж

Ддж ти от кога започна да казваш?Образование ли имаш,интелект ли имаш/видимо от написаното по горе/ и изобщо какво имаш,че да даваш отценка на хора доказали се в времето?За да не ти е помогнал си има причина,ама ти с кухата си глава /извинявай/ надали си разбрал какво ти е обяснил,защото се убедих,че той не е от хората които не знаят за каво иде реч /образован е и с дълга практика / и ,че ако не може да помогне не ти казва каква е следващата стъпка понататък.Такава му е практиката,защото казва,че не е магьосник и с не всичко може да се справи поради редица причини: възрастови промени,забавяне и т.н.Аз от сайтовите на Паско научих за Димитров от Хасково и за това тук изказвам благодарноста си към него и професионализмът му.

Анонимен
Анонимен
27.07.2020 4:15 4:15
Отговор до  Ддж

траи бе педераст сложи си името бе путио

Йуван
Йуван
30.05.2022 11:14 11:14
Отговор до  Анонимен

Ти твойто ойт не го сложиш!

Д-р Иванов
Д-р Иванов
25.07.2017 21:49 21:49

Ванка знаеш, че познавам добре и двама Ви с Паско и чак сега искам да ти призная пич,че си по добрия.Не се възгордявай! Д-р Иванов

Анонимен
Анонимен
26.07.2017 16:14 16:14

Дайте инфо за Паско Райчев, за което предварително ви Благодарим!
Щом е син на бай Тодор, то крушата не пада по далеч от дървото!
Бай Тодор, Вечна му памет, беше известен чекратчия в града(, но преследван от властите на града..), а и живееше наблизо до д-р Камбуров/вътрешни болести(забрана имаше да упражнява докторската си професия, бездетни… и брат му Камбуров, вторият имаше фурна и целият град се стичаха при фурнаджиите(мъж, жена и щерка им Латка (Лада) Камбурова… В очакване сме за връзка с него: GEM, дом.телефон, град, и пр. … Хубав ден!

Дичо
Дичо
26.07.2017 19:44 19:44

До колкото знам горе цетирания Иван Димитров и Паско Райчев са братовчеди.Така че звънни на единия да разбереш за другия.

ЯПУНДЖАТА
ЯПУНДЖАТА
26.07.2017 21:51 21:51

Може и да греша но Бай Тодор живееше на ул АСТИ и имаше син Райчо беше агроном в узянджово Там известно време работеше и жена му Ваня Райчева -агроном РЗ беше хубава булка но след смърта на Райчо изчезна Мисля че отиде да живее при Тодор Тодев -агроном вдовец във вилата му на КЕНАНА Стара любов вземаха се най после преди години

Паскал си е един обикновен масажист
Паскал си е един обикновен масажист
27.07.2017 12:11 12:11

Паскал си е един обикновен масажист. Няма данни за чекръкчия. Ако не е славата на баща му, няма кой да иде при него. От млади години обича да разтрива, най-вече жени. Няма нищо общо с феномен. Нека си масажира, за което е изкарал курсове.

Измислен феномен
Измислен феномен
28.07.2017 11:25 11:25

Измислен феномен е Паскал. Прави се на такъв, ама не става. Хвалби и лъжи разпространява сам за себе си. Всички в Хасково знаят, че не струва. Затова не се забравят и мръсотиите му.

:)))
:)))
28.07.2017 14:23 14:23

По същия начин се плюеше по времето на комунизма и бай Тодор. И за него същото, че не става…, Не ставаше за докторите и сие от дс, но ставаше и помагаше на мнозина, не само той, а и брат му Златю. И двамата живееха в един квартал, в близост до парцаленото училище, в близост до парка(сега не зная дали съществува), в близост до бай Кольо Камбуров фурнаджията… Ще отидем на място при Паскал(доколкото се разбира от написаното – е син на бай Тодор или…) и ще ви информираме, …

Малкият син на бай Тодор
Малкият син на бай Тодор
29.07.2017 8:33 8:33

Малкият син на бай Тодор чакръкчията не е чакръкчия, а масажист. Голяма е разликата. Няма защо Паскал да се кичи с името на баща си. Не подлъгвайте хората, защото който го боли, той е наивен и вярва на измислени лечители.

ВАСКО
ВАСКО
31.07.2017 21:41 21:41

НАЙ ДОБРИЯ ЧАКРАТЧИЯ МЕЖДУ ВСИЧКИ МЕДИЦИ И НАЙ ДОБРИЯ МЕДИК МЕЖУ ВСИЧКИ ЧАКРАТЧИИ СЕ КАЗВА ИВАН Д ДИМИТРОВ ОТ ГРАД ХАСКОВО ТЕЛ. 0888 944 925. И АЗ МУ СЕ ДОВЕРИХ И НЕ СБЪРКАХ

Никакъв феномен не е
Никакъв феномен не е
06.09.2017 7:24 7:24

Никакъв феномен не е малкия син на бай Тодор. Най-обикновен масажист си е, при това мераклия от млади години, за което има и присъда. Не му измисляйте умения, които изобщо не притежава. Пък и доста прост е и това не може да се скрие. Не лъжете хората, че може да помага. Какво като е син на бай Тодор, който наистина беше добър чакръкчия. Паскал няма нищо общо, а хвалбите не помагат.

Милица Костова
Милица Костова
29.11.2017 3:19 3:19

А какво ви е мнението за внука на бай Тодор -Тодор Райчев,ходил ли е някой при него и доволен ли е,работи в Пловдив като кинезитерапевт,рехабилитатор,чакръкчия

Галя Дончева
Галя Дончева
05.01.2018 8:49 8:49

Всички които се занимават с методите на чекратчийството,рехабилитацията,кинезетерапията и т.н. помагат при много заболявания.Лекарите също.Това са го правили и Паско и Стайчето и бай ти Хасан и кой ли не……Но много са малко тези които прилагат методите на лечение на чекратчийството и медицината. Горе цитираните имена не са от тези хора. В България има много надарени медицински специалисти които съчетават чекратцийството и медицината Един от тях е Иван Димитров от Хасково.Той е надарен мануален терапевт/чекратчия/, диагностик и медицински професионално подготвен специалист.Позволих си да напиша тази статия , зашото има много такива като мен които са ходили за помощ като при горе цитираните лица, но не са получили такава,а и ме впечатли и факта ,че Димитров не се рекламира по сайтове и т.н.,както го правят Паско и Стайчето,а него го рекламират доволните пациенти. Да е жив и здрав и да помага. Може да се свържите с него ако решите на тел. 0888 944 925.

Петър
Петър
20.01.2021 15:36 15:36
Отговор до  Галя Дончева

А оправя ли захапан седалищен нерф

Лозка Панова
Лозка Панова
24.03.2018 22:03 22:03

Тодор Райчев-внука на Бай Тодор и син на брата на Паско Райчо е истинския наследник на дарбата на дядо си. Уникален талант, завършил професията си в институт, за разлика от чичо си. По едно „стечение“ на обстоятелствата и сина на Паско се казва Тодор Райчев, но в сравнение с братовчед си е един обикновен масажист и нищо повече. Тодор Райчев най-добрия рехабилитатор и чекръкчия и истинския наследник на бай Тодор работи на Понеделник пазара и няма нищо общо нито с чичо си Паско Райчев, нито с братовчед си също на име Тодор Райчев.

Анализатор
Анализатор
27.03.2018 20:38 20:38
Отговор до  Лозка Панова

Госпожо Панова щом ще коментирате образователните цензове на фамилия Райчеви го правете компетентно. 1.Тодор Райчев син на Паско Райчев е магистар–кенезетерапевт и е завършил ВСА В.Левски гр. София.2. Тодор Райчев син на Райчо Райчев е завършил полувисшия мед.институт в гр Пловдив със специалност рехабилитатор.3.Паско Райчев има някакво образование по масажи и ако Ви интересува го попитайте лично.Така,че не подценявайте възможностите на Пасковия син защото е най образован от родата Райчеви.

колега анализатор
колега анализатор
28.03.2018 8:08 8:08
Отговор до  Анализатор

И двамата Тошковци има много да се учат,а за Паско важи приказката:“ от стар турчин ходжа не става“.Нека да са живи и здрави и бъдещето е пред младите.

Анонимен
Анонимен
11.02.2021 8:43 8:43
Отговор до  Анализатор

Чудя се и не зная какво да си мисля,но като гледам как след недоволен коментар по тоя прехвален специалист Иван Димитров какво става съм сигурен че плаща на някой да му вдига авторитета .

Стар хасковлия
Стар хасковлия
25.03.2018 9:12 9:12

Тоя прехвален Иван Димитров е също като прехваления Паско. Хвания единия, удари другия.

Ваня Костова гр.София
Ваня Костова гр.София
26.03.2018 15:40 15:40
Отговор до  Стар хасковлия

Стари хасковлиьо преди повече от 10 дни посетих прехваляния според Вас Димитров от гр. Хасково.Бях с блокаж на кръста и не можех да се движа.След намесата му чрез извършена мануална терапия и изписаното ми от него лечение на 7-8 ден можех да ходя и да изпълнявам на 80% от ежедневните си задължения.Няма как да не засвидетелсвам благодарноста си към професионализмът му.Да е жив и здрав и да помага.За него научих от изложените по горе мнения и когато реших и аз да изкажа благодарноста си към него прочетох и написаните от вас редове.Всеки има право на мнение,но е хубаво когато Не се пише ей така на пук…….При посещението си при него за контролен преглед изчаквайки реда си чакаха хора които ползуват уменията му от много години и всичките се изказваха ласкаво за него и повярвайте ми те не са никак малко.Това правя и аз .Благодаря му от сърце.

Още един разочарован от него Хасковлия
Още един разочарован от него Хасковлия
15.06.2018 10:15 10:15

НЕ бъдете наивни хора.Този Паско е само пози и чалъми.Умира да е на баша ама потенциал няма.Колкото остарява все по тъп става.Много е завислив, а както знаете зависта няма почивен ден.Поне да помагаше на страдащите толкова колкото и завиждаше ами то голямо разочерование.

Балабанов
Балабанов
22.06.2018 16:31 16:31

Ходих,при прехваления т,н.д-р Димитров.Не е лекар а кинезитерапевт,алчен за пари.Два пъти ме вика за прищинан седалищен нерв,взе ми по 50 лв и не можа да го освободи.Съседите му казаха,че почти няма пациенти и ако дойде някой му дере кожата по 100 лв.

баш анализатор
баш анализатор
01.07.2018 12:48 12:48
Отговор до  Балабанов

ХА–ХА–ХА ––Балабанче те други взимат само за преглед по стотачка,а тебе поне са те опънали и то два пъти.Така ,че……. трайкай си ……….на далавера си.

Антоанета Христова гр.Хасково
Антоанета Христова гр.Хасково
27.09.2018 12:30 12:30
Отговор до  Балабанов

Ако си беше направил наистина труда да провериш за Димитров нямаше да пишеш глупости.Той записва по 5–6 пациента на ден.Не ги кара като на конвеер.Защо не Ви е помогнал г-н Балабанов не зная,но знам,че никога не си претупва пациентите и не се прави на велик Ако не може да помогне ти казва какво следва от там на сетне.Сигурен съм ,че и при теб е сторил същото.Убедих се ,че такава му е практиката.А ,че е кадърен за това не може да има спор.

Георгиев гр.Бургас
Георгиев гр.Бургас
24.06.2018 8:15 8:15

От този саит научих за Г-н Димитров и в него искам да изкажа за огромната си благодарност и признателност към уменията му като матуален терапевт.Да си ми жив и здрав .

Тончев от Хасково
Тончев от Хасково
26.07.2018 11:03 11:03

От всички потомствени,не потомствени и всякакви чакратчии,рехабилитатори,кинезитерапевти,масажисти,мануални терапевти и прочие и прочие които съм посещавал най много и трайно ми е помагал Димитров от Хасково.Независимо от наследственият фактор Паско да ме прощава но е светлинни години зад уменията на Димитров от Хасково.Така,че филмат си е филм,рекламата си е реклама ,ама уменията са си умения.

Елена Колева гр.Пловдив
Елена Колева гр.Пловдив
08.12.2018 23:13 23:13

Ходих до Паско,ама той се оказа пълна трагедия бе хора.Язък,че толкова хора го хвалят,та и аз се подведох от тях.Не стига,че не ми помогна,ами такива травми ми нанесе,че още не мога да ги преживея.По никакъв начин не му се доверявайте!

Балабанов
Балабанов
25.12.2018 21:12 21:12

Да Антоанета,той самия не бе убеден,че си е свършил работата и ми препоръча д-р Стоев Гръбначен център София,но за тях в нета има ужасни неща.Но парите не ми върна.Моля някой който се е отървал от ишияс да пише къде е получил помощ/

Тодор Вълков
Тодор Вълков
05.03.2019 15:51 15:51

Миналата година 2018 ходих при Иван Димитров от Хасково, намести ми един прешлен между плешките който ме беше болял 3.5г 7месеца бях много добре сега пак ходих но нещо много се обърка станах доста зле
и нямам идея какво да правя

Анонимен
Анонимен
09.03.2019 8:27 8:27

Г н Вълков отиди пак до Димитров.Той е отговорен и професионалист в професията си.Определено нещо не Ви е ясно.Няма как да се намести прешлен освен оперативно.Аз имах същата болка и благодарение на него се оправих.Не е за пренебрегване и възрастовият проблем. Лошото е ,че като не си е обръщал човек внимание проблемът се хронифицира.Категоричен съм,че винаги се е стремял да помага а не да наврежда.Той е човек с више медицинско образование и знае какво прави, а и има опит с над 30 годишен стаж. И на двама Ви желая да сте живи и здрави.

ТОДОР ВЪЛКОВ
ТОДОР ВЪЛКОВ
25.06.2019 20:28 20:28
Отговор до  Анонимен

aНОНИМЕН ХОДИХ ПАК, ТРИМЕСЕЦА ПО-КЪСНО СИ ПРАВИХ СНИМКА, СИРЕЧ ВЧЕРА…. И ТАМ ПИШЕ ДВЕ РЕБРА СЧУПЕНИ АМА КАЧЕСТВЕННО, СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА ОНЯ ДЕТО Я РАЗЧИТАШЕ СИ МИСЛЕШЕ,ЧЕ СА СЧУПЕНИ ПРЕДИ ДЕН НЕ ПРЕДИ МЕСЕЦИ……ХВАЛЕТЕ СИ ГО ТОЗИ ДИМИТРОВ… НО СИ Е ПЪЛЕН ПРЕСТЪПНИК 0889650057 АКО ИМА ПРЕТЕНЦИЯ АНОНИМНИЯ КООРДИНАТОР

Лили Николова от Бургас
Лили Николова от Бургас
14.07.2019 9:36 9:36
Отговор до  ТОДОР ВЪЛКОВ

ТОШЕ ти не си ли това фотографче от Бургас което не е добре с главичката?Пий си моето момче хапченцата и не употребявай алкохол,че функцията на мозъкът ти колкото е нарушена се нарушава повече.В много други сайтове пишеш оплаквания и становища които се различават едно от друго.Така,че таблетките редовно.Между другото имаш много сполучливи фотографии.Колкото за болката си прав,че никй не желае да страда,но и човек не трябва да създава интриги,защото НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ.Рано или късно всичко си идва на мястото.

Катя Стоева
Катя Стоева
25.05.2019 10:51 10:51

Със уважение и респект към човека и професионалиста Иван Димитров от гр.Хасково.Благодарение на неговите умения ,изписано лечение и съвети успях отново да съм пълноценна след сериозни проблеми по гръбначния стълб и крайниците.Да ми е жив и здрав.Отговаря на тел.0888 944 925.

Катя Стоева
Катя Стоева
29.06.2019 8:58 8:58

Нека кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на ИВАН ДИМИТРОВ от Хасково.Малко е за това което направи но е от сърце.

Антон Гочев от гр.Варна
Антон Гочев от гр.Варна
28.08.2019 16:06 16:06

Голямо БЛАГОДАРЯ за ДИМИТРОВ от Хасково и от мен.ГОЛЯМ ЧОВЕК с главно“Ч“ и ГОЛЯМ ПРОФЕСИОНОЛИСТ.Да е жив и здрав.

Таня Ангелова
Таня Ангелова
01.11.2019 11:39 11:39

Аз също благодаря на Димитров за професионализма.Да е жив и здрав.

Георги
Георги
19.11.2019 10:06 10:06

Чекръкчия съм. Живея в гр. Пловдив , ЖК „Тракия“. Нямам кабинет . Мога да помагам по домовете.
Помагам и при болни сливици. 0895 66 89 88

Борис Колев
Борис Колев
20.11.2019 17:06 17:06
Отговор до  Георги

Ти пък откаде се пръкна бе Гоше?То от всяко дърво ако ставаше свирка,то и от всеки ще стане и чакратчия.Ти кого си наследил бе гоше?Аман от некадърници .

Димо
Димо
17.12.2019 11:57 11:57

Ходих 2 пъти при Пасьо и нищо не направи за това ходих и при Димитров от Хасково.Този мъж е друга работа.Сеща се повече от Пасьо пък и по опитен ще да е.

ПЕТЪР СТОЯНОВ от гр.Русе
ПЕТЪР СТОЯНОВ от гр.Русе
30.01.2020 12:48 12:48

Този Димитров ог Хасково се оказа перфектния специалист по мануална терапия /т.н. чакратчийство /.Уникален човек,знаеш и можещ.Да е жив и здрав и големи благодарности.

Петър
Петър
20.01.2021 15:38 15:38

Какво ти излекува

Петър
Петър
20.01.2021 15:39 15:39

Какво ти излекува

Петър Стоянов от Русе отговаря
Петър Стоянов от Русе отговаря
28.01.2021 11:05 11:05

Имах частична пареза на дястната ръка.Не можех да я вдигам на горе и да я ползувам пълноценно.След мануалната му намеса на два пъти,изписано лечение и инструкции за упражнения сега я ползувам на 95%.Да е жив и здрав и да продължава да помага.Разбрах,че човек не трябва да се бави, е и разбира се да случи на точния човек Какъвто е Димитров от Хасково.

Back to top button