Хасково

Паркът зад ДНА ще се прави със спестени пари най-рано след 2 години, ако проектът бъде одобрен

Спестените пари от обществените поръчки за ремонти на междублокови пространства в кварталите „Орфей“, „Бадема“ между улиците „Одрин“ и „Булаир“ и улица „Атон“ не могат да се използват за ремонт на парка зад ДНА в Хасково на този етап. Това става ясно от отговор на Управляващия орган до общинския съветник Георги Пеев.

След отварянето на обществените поръчки преди две седмици от община Хасково съобщиха, че са спестени над половин милион лева и те ще бъдат насочени за изграждането на парк в парцела зад ДНА, който бе предоставен от Министерството на отбраната. По този повод Пеев е задал въпроси към Управляващия орган на програмата „Региони в растеж“, която финансира ремонтите.

От отговорите става ясно, че с тези пари могат да се ремонтират или изграждат единствено обекти, които фигурират в списъците с основни и резервни обекти, а паркът не е в тях. Промяна може да бъде направена едва през 2019-та година, но подобна актуализация на инвестиционната програма трябва да премине отново през всички процедури и да бъде одобрена от Управлявляващия орган на оперативната програма.

От община Хасково заявиха, че ще се възползват от варианта да бъде променена инвестиционната програма и паркът да бъде включен в нея. Никой не е казвал, че паркът започва да се строи веднага, тепърва ще се изготвя идеен проект и след това ще бъде променена програмата, за да бъде включен в нея и паркът, коментира пресаташето на кметството Диана Иванова.

Вижте писмото от Управляващия орган

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Знаещ
Знаещ
24.07.2017 13:08 13:08

Ей само си търсите проблем, там където го няма. Тия дето работят с програмите не ядат доматите с колците. Че ремонта на училища и детски градини, който се прави сега е планиран преди сигурно пет години… кой ли пък си помисли че утре почва правенето на парка??!! Тези сторежи и проекти всички знаят, че им трябва доста време да минат всички процедури. ако е частна фирма- като все види с едни пари решава да го прави вика блигадата на „бай Иван“ например и го прави обаче като говорим за европроект, за държавни и общински институции..няма как да стане по тозихначин .Трябва да се спазва процедури закон…. Не мога да разбира дали кликата околоГ.Иванов шуми защото него и свитата му ги е яд че нещата се случват не по стария техен план и рови сега или просто е израз на абсолютно неразбиране на материята.

До знаещ
До знаещ
24.07.2017 13:59 13:59
Отговор до  Знаещ

Тъпо гербаджийско мекере, вземи и прочети отговора от Управляващия орган, който са публикували в сайта под новината, и тогава пиши глупости. От общината от една година ни лъжат, че започват да строят парка едва ли не утре. Ти самият си написал, че тези проекти за ремонта на училища и детски градини са мислени преди 5-6 години. Те и тогава са правени, но не са ги правили днешните некадърници, а екипът на онзи, когото в ГЕРБ мразите до припадък, защото е хиляда пъти по-кадърен от всеки един от вас. Другият път като коментираш, си напиши името, за да знаят в партията майка кого да наградят.

Анонимен
Анонимен
24.07.2017 21:55 21:55
Отговор до  До знаещ

абе защо се занимавате с гербаджийски лайна,това е ясно и на слепите вече. Между другото в партия ГЕРП има и по-интелигентни членове и дори и те си признават,че Георги Иванов е най-добрият кмет на Хасково за всички времена. Да не мислите,че и бай Добри не го знае това,знае го и завижда,ама публично не може да го признае.

123
123
24.07.2017 14:32 14:32

Кото говорим за ремонти питам управляващите какво става с ремонта на ВЕСЕЛИ ОЧИЧКИ някой има ли представа какво се случва там .Не се виждат работници

Анонимен
Анонимен
24.07.2017 15:17 15:17

Тъпи и лъжливи общинари, начело с чудото на местната власт кметът беливанов

Фанчита
Фанчита
24.07.2017 15:48 15:48

Аре поредната поръчкова сатия на хората срещу ГЕРБ и техния кмет. Абе хора що не си гледате работата?!?? Ясно е че се работи сега на който не му харесват сроковете-да пита тия дето ги мислят програмите що така? И се скъсват да коментират едни и същи тролове, недоволни и от това че изобщо ги има на тоя свят

Възмотен
Възмотен
24.07.2017 16:22 16:22

Ало гербаджийчета вие ееддин проект не сте направили. Всичките са от стария кмет и затова не ви бива камолй да ги изпълните.Големи некъдърници сте.

Янко Митев
Янко Митев
24.07.2017 16:48 16:48

Ха ха ха! Горките посредствени герберченца… Първо на първо, общината обяви че са икономисани пари от ремонтите на училищата и с тях ще бъде направен парка. Тези пари бяха отпуснати по проект на бившото ръководство на града и доколкото си спомням бяха над 27 милиона…. Икономиите означават че нещо от проекта няма да бъде направено…. За две години няма нито идеен нито работен проект по програми нито нещо създадено със средства на общината…Бюджета е същия а има един сфетофар и той се разследва от прокуратурата….Това означава че парите от бюджета отиват някъде но къде? Или в кой?

Въпрос с повишена трудност
Въпрос с повишена трудност
24.07.2017 17:31 17:31

Къде сте виждали или чули нашия кмет през последния месец? Нещо да е казал за водата? Или за ремонтите? Или въобще за нещо?

Фанчита
Фанчита
24.07.2017 17:49 17:49

янко пак те е напекло слънцето, парите къде се харчат си ги гледа общинския съвет. Отчита се изпълнението на бюджета там. Как си го представяте да ходят в тоя или оня джоб. Сигур така е било при бай ви Георги.
Много ви здраве, аз пък да ви кажа до нашия блок в бадема 18-ти никога не е била косена тревата толкова често като тази година -имам куче не съм видял кърлежи-значи е и напръскано.
аа и ни санираха блока -супер доволен съм си. от тая власт .Пък ти ядето цицкахте от предишната явно сте недоволни. Аз не че имам няква полза лично за мене- ама саниран блок окосена трева чета ще опряват пространството в бадема- не е до нашия блок но си е нещо. Да от преди имаме площадка за децата.Хубаво е хубавите неща да се виждат

Янко Митев
Янко Митев
24.07.2017 18:34 18:34

Фанчита че ти потвърждаваш моите думи.Значи парите от бюджета отиват за косене пред вашия блок.Благодаря за информацията. Санирането е национална програма и парите не са от бюджета на Община Хасково. Общинския съвет е на ГЕРБ а сега кажи къде са парите?

Back to top button