Регион

С 30 ракетни площадки пазят Хасковско от градушки

Общо 30 противоградови площадки ще бъдат създадени в девет общини от Хасковска област. По този начин ще се осигури защита от градушки на целия регион, а земеделските производители, ще бъдат по-спокойни за продукцията си, при предстоящи природни бедствия.

След многократни срещи и проведени разговори с експерти от Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ вече са договорени две площадки за противоградна защита на територията на община Любимец.

Площадките ще бъдат разположени в землищата на Любимец и с. Лозен, като съоръженията ще осигуряват противоградна защита на цялата територия на община. Сега представители на ИА „Борба с градушките“, експерти от Министерството на земеделието и Областната служба по Земеделие, извършват оглед на подходящите за целта терени. След окончателното им определяне, на следващо заседание на общинския съвет, ще бъде направено предложение пред общинските съветници да одобрят безвъзмездното предоставяне на общински терени.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
24.07.2017 21:59 21:59

И сто площадки от гербаджийската градушка не ще ни опазят!!!

Back to top button