Съдилищата в района готови за е-правосъдие, Георгиев пое Хасковския районен съд

Хасково

Съдилищата в хасковския съдебен район са все по-близо до електронно правосъдие. Всички дела вече имат електронен образ, заяви председателят на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова по време на официалното встъпване на Пламен Георгиев като председател на Районен съд – Хасково.

Тянкова припомни, че Хасковският районен съд първи е започнал с използването на е-услуги през 2009 г., каквито сега се практикуват навсякъде в района.

Съд

Пламен Георгиев благодари за подкрепата на всички 10 съдии в районния съд, както и на досегашния административен ръководител Мария Ангелова, която е оставила един подреден съд. Георгиев благодари и на Тянкова и посочи, че за успешното реализиране на своята концепция ще му е нужна и подкрепата от окръжния съд.

Георгив подчерта, че най-голямата му цел е провеждането на справедливо и ефективно правосъдие. Новият председател има и амбициозна образователна програма за обогатяването на професионалния опит на съдиите. Те ще имат възможност да бъдат и обучаващи, за да предават своя опит.

Съд

Съдът ще продължи да бъде отворен с инициативи, като образователната програма за гимназисти и провеждането на дни на отворените врати. В съда ще има и библиотека.

Haskovo.info припомня, че на 19 юли съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Пламен Георгиев за председател на Районен съд – Хасково и Иван Маринов за втори мандат председател на Районен съд – Димитровгра. Маринов встъпи официално в длъжност вчера.

9 коментара

  • Много СЕКСИ МИГЛЕНА,с тая черна,прилепнала рокля…зорлем му се ще на човек подсъдим да стане……..

  • И подмазване, и подмазване, и приклякане. Но явно сеира започва сега. Само гледайте

  • Ако наричате приклякане това, че новият им председател предпочете вместо пидарък, веднаг да даде цялата сума за благотворителност, нека тогава всеки прикляка така.

  • Най корумпираната система в евросъюза е българската съдебна власт.А тези от снимките,нямам думи….А този пламенчо е поредното агънце на …….

    • Само „агънце“ си написал правилно и още няколко думи от поста. Аз нямам думи от такива коментиращи, явно с агънца се занимаваш …

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.