Регион

Поне 14 осмокласници ще учат в „Христо Ботев“ в Караманци

Поне 14 осмокласници ще учат наесен в СУ „Христо Ботев“ в село Караманци, след като общинските съветници одобриха създаването на една маломерна паралелка.

Към настоящия момент учениците в нея са 14, но до началото на новата учебна година броят им може да се увеличи.

Двете средни училища на територията на общината СУ „Христо Ботев“ – Караманци и СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани да останат в списъка на средищните учебни заведения. От тази година в този списък да бъде вписана и детска градина „Снежинка“, реши общинският съвет.

Съветниците одобриха да бъдат отпуснати парични средства за две читалища „Заря – 1957“ в Минерални бани и читалище „Кирил и Методий – 1952“ в с. Караманци. Парите ще бъдат изразходвани за закупуване на мъжки и женски фолклорни костюми.

Решенията бяха взети на 20-то редовно заседание за този мандат. На него съветниците одобриха и побратимяването на Националния курорт Минерални бани с истанбулската община Малтепе.

Общинският съвет упълномощи кмета на общината Мюмюн Искендер да подпише запис на заповед за 147 620 лв. в полза на Агенцията за социално подпомагане във връзка с проекта „Топъл обяд“, чийто срок е удължен до 2019 г. Приети бяха и корекции в годишния план за ползване на дървесина от горските територии, собственост на общината.

Сесия

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button