Регион

Разбити пътища мъчат хората в Маджарово и Ивайловград

От разбити пътища се жалват хората от Маджарово и Ивайловград. Заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова проведе приемна с жителите на двете общини.

Хората от Маджарово поискаха ремонт на пътя за Харманли, закърпване на улиците в село Ефрем, разрешаване на проблема с водоснабдяването на селата в общината и справяне с бездомните кучета в Маджарово. Пътят Маджарово – Харманли е в плачевно състояние, дори и непроходим. Освен огромните дупки и пропадания по отсечката, на места захрастяването е толкова голямо, че няма видимост за шофьорите, а платната за движение са стеснени почти наполовина.

Здравкова постави част от въпросите, отнасящи се до работата на общината, пред кмета Милко Армутлиев. Той обясни, че третокласният път е подаден в АПИ за неотложен ремонт, очаква се отговорът на агенцията. Общо 69 000 лв. капиталови разходи на община Маджарово са предвидени за кърпене на улиците в село Ефрем и скоро там ще започне ремонт. Относно водоподаването, предстои подписване на договор по програмата за развитие на селските райони. 5 млн. лв. ще бъдат инвестирани за водоснабдяване и така ще се реши въпросът в почти всички села на общината. Вече се работи и по проблема с бездомните кучета. Подписан е договор с ветеринарна лечебница в Димитровград. Тя кастрира, чипира и маркира четириногите. Част от кучетата се осиновяват в Германия.

Ивайловградчани поискаха продължаване на програмата за саниране в общината, защото хората от вече санираните блокове реално усещат предимствата. В Ивайловград също настояват за ремонт на пътища, защото градът се налага като туристическа дестинация, а идването до някои от местата тук е доста затруднено.

Приемните на областния управител и неговите заместници продължават и в петък с жителите на общините Свиленград, Тополовград, Харманли и Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button