Регион

Искат премахване на гаражи от детски площадки, изчистиха „Щъркелите“

Областният управител Станислав Дечев се срещна с жителите на общините Харманли и Любимец. В рамките на приемните губернаторът бе информиран за най-наболелите въпроси, които тревожат хората.

В Харманли поискаха от областния управител да бъдат премахнати гаражи, поставени преди десетилетия върху детски площадки. От години тези гаражи не се използват от собствениците по предназначение, превърнати са в складове, а автомобилите им са по улиците, затова искаме общината да премахне тези гаражи, настояха живеещите в района на училище „Отец Паисий“ и детска градина „Ален мак“.

Щъркелите

По време приемната областният управител бе информиран и за случаи на явни нарушения на правилата за отглеждане на животни в селата Лешниково и Изворово. И на двете места са правени проверки и са издадени предписания. Но въпреки предприетите мерки от страна на контролните органи до този момент, нередностите не са отстранени, затова днес хората от тези села потърсиха помощ и от областния управител. Станислав Дечев се ангажира да провери случаите и да сигнализира компетентните институции, в това число и Агенцията за безопасност на храните.

Доволни сме от решението за изграждане на площадките за борба с градушките, споделиха жителите на Любимец. Ние сме земеделски район и всяка градушка за нас е истинско бедствие.
По време на приемните в Харманли и Любимец бяха поставени въпроси, които пряко касаят работата на общината. Затова веднага след разговорите с гражданите, Дечев запозна местните власти с исканията на хората.

Междувременно, два дни след като Дечев получи сигнал за изключителната мизерия на паркинга, известен като „Щъркелите“, мястото вече е почистено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button