Регион

Кметствата в Стамболовско искат собствен бюджет, хората – ремонт на пътища

Кметствата в община Стамболово да имат свой собствен бюджет и с него сами да правят плащания за основна поддръжка на селата. Това поискаха от заместник-областния управител д-р Стефка Здравкова кметовете на населени места в Стамболовско.

В рамките на изнесените приемни Здравкова проведе среща с представителите на местната власт и с жители на община Стамболово. Хората информираха заместник-областния управител за перманентни проблеми с водоснабдяването на селата Голям извор и Поповец, както и за липсата на поливна вода в общинския център. Освен това те настояват за ремонт на три пътни отсечки в общината: Поповец-Лясковец, Тънково-Голям извор и Корен-Жълти бряг.

Пред Здравкова кметът на Царева поляна настоя за проверка на няколко адреса в селото, където живеят много хора, предимно роми, без адресна регистрация. Това създава проблеми на местните жители и те с право настояват да се разреши този проблем, заяви кметът на селото. Пак там е голяма и популацията от бездомни кучета, за което освен областната управа, е информирана и община Стамболово. Друг важен за селата в община Стамболово проблем е липсата на достатъчно съдове за смет и редовното сметоизвозване.

В рамките на изнесените по общини приемни на държавната власт Стефка Здравкова се срещна и с жителите на община Тополовград. В този край на областта основен проблем е пътят за Стара Загора през Светлина, защото отсечката има нужда от основен ремонт, а финансиране все няма, оплакаха се живеещите в Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Жител
Жител
01.08.2017 16:17 16:17

Перманентни проблеми с водоснабдяването има и в с. Стамболово, особено лятото. Но интересно е, че водата се спира само в махали с българско население, Защо ли?

селянин
селянин
01.08.2017 18:09 18:09

Има воден режим в с.Стамболово. Не е обявен такъв, а се спира питейната вода.

Back to top button