Хасково

Подписка за референдум с 9 въпроса в Хасково

Подписка за рефереендум БанкСтоп с 9 въпроса стартира в Хасково до театър „Иван Димов“.

Подписката е в подкрепа на искане на адвокат Светлозар Николов за референдум за освобождение на България от финансово робство и управление чрез пряка демокрация.

Въпросите са: Да се забрани ли на банките да променят едностранно лихвите и условията на договорите за всички видове кредити за физически и юридически лица?

Да се отмени ли чл. 417 и чл. 418 от ГПК, който задължава Районния съд да постановява незабавно изпълнение?

Да бъде ли освободено физическото лице от всичките си финансови задължения в срок до 1 г. от обявяването на несъстоятелността си пред съда на основание Регламент (ЕО) N 1346/2000?

Да се отмени ли частното съдебно изпълнение?

Всички актове и действия на съдебния изпълнител да подлежат ли на обжалване от страните пред окръжен и апелативен съд и да се разглеждат в открито съдебно заседание?

Да бъде ли задължен съдебният изпълнител при определяне на началната цена за всяка първа публична продан на недвижим имот да назначава независим оценител за определяне на пазарната му стойност?

Да бъде ли създаден финансов омбудсман, финансиран от държавния бюджет, пряко избиран от гражданите за срок от 4 г., който безплатно да разглежда жалби и спорове между банки и потребители?

Да имат ли право всички потърпевши лица и организации да завеждат колективни искове, без да им се налагат ограничения от държавата или съда?

Да се провежда ли национален референдум по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, поискан от инициативен комитет с подписка от 100 000 подписа, събрани в продължение на не повече от 1 г.?

Подписката се провежда във всички градове на страната, като ще е само днес в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
02.08.2017 15:24 15:24

Всичко това добре , но ….. Депутати в България да се съобразят с референдум …. Дори такъв събрал необходимия брой подписи …. ДА БЕ ДА ……

456
456
02.08.2017 19:41 19:41

Поредната АЛАБАЛИСТИКА.

Back to top button