РЗИ: Не пийте водата от 8 обществени чешми в Хасково

Хасково

РЗИ изпрати предписание до община Хасково, в което уведомява, че водата от 8 обществени чешми не отговаря на изискванията по химични и микробиологични показатели, съобщават от кметството.

Чешмите са от местни водоизточници и традиционно се ползват от населението.

Това са чешмите на ул. „Балатон“, ул. „Бачо КИро“, под Гимназията по автотранспорт, чешмата на алеята до Езиковата гимназия, чешмата в парк „Кенана“, две чешми в кв. „Каменни“ и „Момина чешма“. Констатирано е при различни чешми различно превишение на нормите на ешерихиаколи, коли форми, нитрати, амониеви йони.

РЗИ задължава с предписанието общината да постави надписи „Водата не е годна за питейни нужди“ на всяка една от чешмите, да уведоми населението за предписанието.

3 коментара

  • Айдеее,Соня Димитрова почна да се мазни…….
    Къде беше досега ма Соня?????
    В пенсия!!!!Бързо!!!!
    И деца раждаѝ!!!!!
    Стига си пила ракия в р-т Орфей

  • Алтъннов пак де е осерал и фекалиите му са причинили появата на ешерехиаколи. Не употребявайте вода след посирането на великия охранен служител.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.