60 българчета и русначета с гребен поход за 140 г. от боевете на Шипка

Любопитно

По 30 български и руски деца ще се включат в международен гребен поход по реките на България, посветен на 140 г. от боевете на Шипка.

Тази вечер във водите на язовир „Клокотница“ бе първото гребане на българските деца, а отец Златко и отец Йордан отслужиха водосвет. Вече е учреден и гребен клуб „Буревестник“ – Хасково с председател отец Златко Делчев. Така се казва и клубът от Санкт Петербург, който гостува миналата година с 8 лодки на река Арда.

Язовир

На 15 август – Успение на Пресвета Богородица българо-руската група ще е в столичния храм „Св. Александър Невски“, след което ще има среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и учебно гребане на язовир „Искър“. Следват посещения на Рилския манастир и Благоевград.

Зад международния гребен поход стои организационен комитет с председател кметът на Хасково Добри Беливанов, зам.-председател отец Златко и ръководител на проекта Иван Тошев. Освен Хасково в него влизат и още общини.

Хасковският гребен клуб записва още деца за похода, които могат да се свържат с организаторите на телефон: 0885 83 94 21.

Снимки: Павел Данев

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.