Хасково

Генералното консулство в Истанбул благодари на хасковските тракийци

Благодарствено писмо от Генералното консулство на България в Истанбул получи Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково, което заедно с читалище „Тракия“ осъществи трета дарителска акция в полза на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в турския мегаполис.

От името на учителски колектив ви поднасям сърдечни благодарности за усилията за осигуряване на учебници за идващата учебна година, пише генералният консул на България Ангел Ангелов. Така вие показахте, че хасковските тракийци са съпричастни към българското образователно и духовно дело в Истанбул, продължава писмото, aдресирано до председателя на дружеството Кирил Сарджев. Генералният консул изказва увереност, че в бъдеще ще се реализират и други съвместни инициативи за популяризиране на българското културно и историческо наследство в Турция.

Както Haskovo.info писа, съдействие за изпращането на пълни комплекти учебници от 1 до 12 клас, оказа издателство „Просвета“. Освен деца български език в Истанбул изучават и възрастни хора, наследници на някогашните цариградски българи, поколения от които през вековете са опазвали българския дух.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button