35 хасковски дружинки излязоха за новия ловен сезон

Регион
Лов

35-те дружинки в състава на хасковското ловно-рибарско сдружение отбелязват днес откриването на ловния сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас.

Разрешен е ловът на пъдпъдъци до 15 броя, на гривяк и гургулица – до 10 броя, на горски бекас и обикновена бекасина – до 10 броя, напомнят от Изпълнителната агенция по горите. Забранява се използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.

Лов

Верни на максимата, че за да получиш от природата, трябва първо да дадеш, ловците разселиха на подходящи места в общините Хасково, Стамболово и Минерални бани фермено произведени полудиви патици, колхидски фазани, яребици.

Летните дни бяха рационално използване на изграждане на чакала и комбинирани хранилки за дивеча. Дружинката в Криво поле прочисти горски просеки от изпочупени клони и гъста растителност.

Ловци от сдруженията в Димитровград и Харманли се включиха в честването на традиционния ден на Съюа на ловците и риболовците в България. Те участваха в националното шествие до връх Шипка и положиха венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението на България.

Лов

Още новини

loading...

3 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.