Любопитно

Изложба показва почетните граждани на Димитровград

Поставянето на първите табла от изложбата „Почетните граждани“, посветена на 70-годишнината на Димитровград започна днес.

В 20 изложбени табла, разположени в парка пред Исторически музей, съвременниците ни могат да се запознаят със всички личности, отличени през годините със званието „Почетен гражданин на Димитровград“. Интересен факт е, че през тази година се навършват точно 50 години от първото връчване на отличието.

Началото е през 1967 г., когато седем изявени граждани получават признание за своята дейност. За всеки от отличените са посочени най-важните моменти за него, тъй като в едно табло не може да се разкаже за цялостния принос на носителя.

Учени, политици, художници, поети, актьори, режисьор, архитект, спортисти, военни, общественици, финансист, лекар, музикант, драматург, читалищен деец, свещеник и дарител са сред уважаваните личности, които Димитровград отличава през годините. Изложбата е интересна и дълбоко съдържателна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button