Регион

Продължава борбата с огъня край Присадец и Маточина

Тази сутрин в 5 часа военнослужещи от хасковското формирование 52 740 се включиха в гасенето на големия пожар край селата Присадец и Маточина, съобщават от областна администрация.

34 униформени с техника са в подкрепа на екипите от пожарникари, горски служители и доброволци, които от вчера се опитват да овладеят пламъците в труднодостъпния район. Пожарът обхвана над 1000 декара площи в пограничния район. Изпепелени са сухи треви, храсти и лесонепригодни площи.

Пожар

Няма застрашени населени места, няма опасност за хората и за селскостопанска продукция.

Другият пожар при село Сакарци беше локализиран снощи. Там бяха оставени дежурни екипи, за да контролират района. Там пламъците унищожиха над 800 декара.

Пожар

За днес в почти цяла Хасковска област е обявена екстремална опасност от пожари. Температурите остават високи, сухо е, духа и силен вятър, което е предпоставка за възникване и бързо разрастване на пожари.

Пожар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button