Регион

Пожарът край Маточина обхвана 7000 декара

Около 7000 декара, основно сухи треви и храсти, е обхванъл пожарът край селата Маточина и Присадец, съобщават от МВР.

В гасенето му са съсредоточени голямо количество техника – 7 пожарни и 5 автомобила с висока проходимост. В операцията участват 30 пожарникари, доброволен отряд от Свиленград, 35 войници от модулно формирование на поделение в Хасково. В гасенето се включи и верижна техника.

Пожарът в землищата на селата Хлябово и Сакарци е локализиран на площ около 800 дка с помощта на 6 пожарни, 5 автомобила с висока проходимост, с 20 служители на РДПБЗН-Хасково и доброволен отряд от Тополовград. Действията продължат до окончателното ликвидиране на пожара.

Пожарникари, подпомагани от доброволен отряд, гасят и огън, възникнал в смесена гора в землищата на селата Княжево и Срем, разпрострял се на площ от около 1000 дка. Гасителните действия продължават и към момента.

Отново вчера бе получено съобщение за пожар на смесена гора в ивайловградското село Черничино. На място бяха изпратени 3 пожарни, 3 автомобила с висока проходимост с 10 служители на РДПБЗН Хасково. Пожарът, който е на площ около 300 дка, е локализиран. Действията продължат до окончателното му ликвидиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button