Хасково

Търсят фирми за още 4 кладенци за питейната вода на Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на общо 4 кладенци за питейна вода. Става въпрос за дублиране на съществуващи кладенци, където водата не отговаря на нормите за уран и алфа активност.

Първият кладенец е в района на вододайна зона „Узунджово ІІ“, а останалите три са в „Източна зона“. Стойността е за 432 666 лв. без ДДС, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 26 септември.

Haskovo.info припомня, че в края на юни стана ясно, че „Водно строителство Хасково“ АД ще строи първите четири нови кладенци за питейна вода в Хасково. Те ще са в Северна вододайна зона. Останалите 4 бяха оставени за по-късен етап.

Първата процедура бе с директно договаряне заради кризисната ситуация с водата в Хасково, която е забранена на пиене и готвене, а средства за дублиращи кладенци бяха отпуснати от превителството.

По първата позиция в процедурата за кладенците в Северна зона покани бяха изпратени към 6 фирми. Получена бе оферта единствено от “Водно строителство Хасково” АД. Всички дейности по поръчката са за 402 100 лв. За другите кладенци бяха констатирани пропуски в офертите на фирмите.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button