Всички пожари в Хасковско вече са локализирани, остават дежурни

Регион

Към момента всички пожари на територията на Хасковска област са локализирани, съобщават от областна администрация.

Последното огнище край Княжево беше овладяно тази вечер. Сега територията от над 1200 декара се контролира, периметърът се обхожда и ще остане под наблюдение през цялата нощ.

Пожар

Локализирани и под контрол са и останалите огнища на пожари в областта. Край Маточина – Варник остават на дежурства противопожарни екипи, които ще следят да не разгори наново пожарът, който изпепели над 7000 декара площ.

Край Ивайловград също е спокойно. В района на Хлябово и Скараци има дежурни, но пожарът е напълно потушен.

И тази нощ десетки пожарникари и горски служители остават по горещите точки на Хасковска област, за да следят обстановката.

Военнослужещите от формирование 52 740 се оттеглиха от терена при Маточина. В готовност за включване в окончателното ликвидиране на огнищата са и доброволците от Свиленград и Тополовград.

За 48 часа в Хасковско бяха изпепелени над 10 000 декара площ. Няма засегнати домове и нанесени сериозни стопански загуби, изпепелени са предимно смесени гори, храсти, сухи треви и лесонепригодни площи.

Причините все още не са изяснени, но версиите са: човешка небрежност при работа на открито и умишлен палеж. Работата по издирване на извършителите продължава.

И за събота за Хасковска област е в сила предупреждението за екстремен риск от запалване на големи пожари. Областният управител Станислав Дечев призовава всички за изключителна отговорност и внимание при разходки в гората, работа на открито и с лесно запалими материали.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.