Над 1600 в петиция в подкрепа на социалните работници

Хасково
Опашка

Над 1600, включително и от Хасково, вече се включиха в Петиция в подкрепа на социалните работници и служители. Тя е качена в интернет страницата за петиции.

В нея се настоява за достойно заплащане на труда в териториалните Дирекции „Социално подпомагане“ и подобряване на условията на работа.

„Ние обслужваме над 3 милиона от населението на България, като правоимащо, или нуждаещо се от помощ, т. е. всеки втори или трети има служебни взаимоотношения и нужда от нашата подкрепа – това ни прави обществено значими.

Ние наред със значимостта си имаме висок морал, гражданска отговорност към нуждаещите се и правоимащите.

Не сме буфера между управляващите и обикновения гражданин, при прилагането на действащите нормативни уредби, се казва още в петицията.

В нея се посочва голямата бумащина в дирекциите, големият брой молби, които се падат на социален работник, всекидневен стрес, на фона на ниското заплащане и без заплащане за прослужено време, остаряла техника.

Настоява се за двойно увеличаване на основната работна заплата на всички служители в дирекциите, въвеждане и заплащане на „коефициент на риск“, заплащане за по-висока професионална квалификация, подобряване условията на труд, осигуряване на средства за транспорт и работно облекло.

 

Още новини

loading...

12 коментара

 • Бряяяя,а отношението ви към хората,на-вече българите! Всички искате и социално слабите искат и се правите на интересни при подаване на документи! Сега искате! На-интересното е,че българските семейства ги оглеждате под лупи и ги връщате за глупости! А на малцинствата им попълвате документите,обяснявате и всички екстри!

 • КАКВА ПОДКРЕПА НА ТИЯ ДЕБИЛИ СТАНАЛИ ПО 150КИЛА ЦЯЛ ДЕН ПУШАТ ЦИГАРИ И ДАВАТ ПАРИТЕ НА МАНГАЛИТЕ ,ДАЖЕ И ТОВА ИМ Е МНОГО НА ТИЯ ДЕБЕЛИ И КОРУМПИРАНИ ЛЕЛКИ…

  • Що не се грьмнеш,бе дегенерат? И това дето ви дават ви е много. От мене ако зависи и 1 лв. няма да видиш. Ходи да работиш, ако не щеш-умирай от глад,никой не ти е дльжен да те издьржа. Социалните сега пьк виновни,докторите,учителите,само престьпниците в парламента са най-хубавите,дето ви раздават кебапчета и кинти преди избори да гласувате за тях. Сега те да ви дадат пари.

 • Всички социални работници са за.УВОЛНЕНИЕ!!!
  ТЪРТЕИ,БЮРОКРАТИ и НЯМАМ ДУМИ…….

 • Това не са социални,бе!!!Туй са БОЙКОВИТЕ “ суджуци“ дето гласуват за ГЕРБ с фамилиите си,щото инак са за никъде!!!!
  Хрантутници!!!!Да ги съкратят всичките и ДА БАЧКАТ

 • Абсурд. В ниакъв случай няма да се подпиша. Направо са си за уволнение всички. Неинформирани ВИНАГИ и супер незапознати. Отврат просто. Ужас. Незнаят закони,нищо. Само мотаят гражданите и работят много бавно.

 • За пореден път се убеждавам колко слабо са информирани хората. Бюрокрацията не идва от социалните работници а от хората мислещи законите и разпоредбите. Социалните работници не са юристи, че да знаят закони а мотането на хора в повечето случай е по вина на клиентите а не на работниците защото са с не изрядни документи има си има си информационни табла ама защо българите да четем все трябва друг да ни е виновен.

 • В НАП,НОИ и други институции бумащината също е много, но никой не роптае и си тръгваш без да правиш скандал! Не мисля, че социалните работници заслужават неуважение.

 • А знаете ли нещо за условията в които работят социалните? Неблагодарни и неуки хора като Митю, Кауня и тем подобни виждаме всеки божи ден…Ако има закони и тези дето ги мислят решат най после какво искат, може би нещата ще се оправят…

 • От това, което прочетох тук май са писали само псевдо бедни, на които нещо не им харесва. Колкото до циганите, не социалните,а държавата работи за тях, това е факт. Ами да закрият всички социални служби и готово,проблема е решен…

 • Подкрепям всички, които са недоволни от отношението и обслужването на „социалните работници“. Ако не си циганин никой няма да ти обърне внимание, ще ти се развикат и ще те изпратят за още документи, които те са пропуснали да ти поискат ( предишния път, когато си ходил да се информираш за необходимите документи). Подкрепям изказванията, че и тези възнаграждения, които им се дават са им много, докато не започнат да си вършат работата както трябва и да бъдат – компетентни и възпитани.

 • Ако не си циганин никой няма да ти обърне внимание.Това е истина.
  Преди 2-3 г. ми се наложи да се сблъскам със така наречените „социални работници“.
  Арогантно поведение и самочувствие без покритие. Разтакаваха ме сума ти време.Един път забравили да ми кажат кои документи искат, следващия път нещо друго .Това е цинизъм , а в същото време, когато влезе
  някой от малцинството и каже ,че еди кой си го изпраща , даже му помагат да си напише документите.
  Вероятно има и свестни служители, но аз не попаднах на тях.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.