Регион

КАТ стартира засилени проверки за скоростта

В рамките на седмица ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение, предупреждават от МВР.

По инициатива на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция, от 21 до 27 август на територията на всички държави-членки ще бъде извършен този засилен контрол.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки катастрофи и смърт по пътищата в Европа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button