Пълните отличнички Деница и Елис заслужиха национални дипломи от МОН

Хасково
Награди

Пълните отличнички на хасковската Езикова гимназия “Асен Златаров” Деница Ченголова и Елис Кушку заслужиха почетно отличие на Министерството на образованието и науката.

Двете зрелостнички получиха на официална церемония националните си дипломи и плакети от началника на Регионалното управление на образованието в Хасково Красимира Джисова-Илиева.

Момичетата са пълни отличнички на Езиковата и изкараха по две пълни шестици от матурите по български език и литература и английски език. Отличията им се присъждат и за постижения извън учебната дейност.

Елис и Деница са единствените носители на отличието в Хасковска област. В страната подобни дипломи заслужиха 28 младежи от общо близо 53 000 абитуриенти. За последно такъв диплом на зрелостник от Хасковска област е присъждан през 90-те години на миналия век.

Началникът на РУО заяви, че постиженията на момичетата са уникални и им пожела много здраве, винаги да са така усмихнати и много постижения в науката.

Директорът на Езиковата гимназия Деян Янев поздрави отличничките и посочи добрата работа на техния класен ръководител Маргарита Добрева.

Деница и Елис вече са приети в Медицинския университет в София, където ще следват медицина.

Още новини

loading...

Един коментар по “Пълните отличнички Деница и Елис заслужиха национални дипломи от МОН

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.