“Изпей “Обичам те” на български” за празника на Хасково

Любопитно
Група

Националната кампания “Изпей “Обичам те” на български” ще достигне и Хасково.

Концертът на група “Хоризонт” е насрочен за 6 септември от 19:30 часа на площадка “Спартак”. Проявата е част от празничните поряви по повод деня на Хасково – 8 септември.

В края на 2016-а група “Хоризонт” стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика. Тя продължава с концерти в цялата страна и през 2017 г.
Всички концерти, независимо дали са на открито или закрито, с кого, къде и как са организирани, са безплатни за публиката. Така всеки желаещ, обичащ музиката, изпята на български език, може да присъства на тях. Целта е кампанията да се развива и да си остане само и единствено постоянен проект с идеална цел, подкрепящ българската музика, изпята на български език.

Едва 16% от излъчваната музика в родния ефир е българска. До този извод са стигнали организаторите на националната кампанията.

Валери Славчев, фронтменът на група “Хоризонт” и организатор на кампанията споделя, че по официална извадка на събираните от дружествата за управление на авторските права “Музикаутор” и “Профон” на година у нас се заплащат около шест милиона за авторите. Но едва около 800 000 лева остават в България и са за български автори.

Национална кампания “Изпей “Обичам те” на български” 2017 г. е най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика. Чрез нея се дава сцена на млади талантливи български изпълнители. Единственото условие да се участва е песните да са на български език.

Досега подкрепа за каузите на кампанията са дали много от любимите български музиканти Мери Мутафчиева, групите – “Сигнал”, “Фантанго”, “Атлас”, “Спринт”.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.