Министър разпореди проверка на кафене в Харманли за сметка „нищо-1 час“ за 5 лв.

Регион

По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова започва проверка за категоризацията на заведение в Харманли, за което клиент твърди, че е получил сметка за престой без консумация, съобщават от ведомството.

Според сигнала, подаден до Министерство на туризма, на 15 август тази година, посетителят е платил 5 лв. за „нищо-1 час“, както е отбелязано на касовата бележка, приложена към сигнала. От сметката се вижда, че от кафе-сладкарница „Оскар“ са поискали сумата в 22:25 часа.

Министерство на туризма незабавно е сезирало Комисията за защита на потребителите и Национална агенция по приходите за последваща инспекция на заведението.

Министерство на туризма призовава гражданите да бъдат бдителни към подобни ситуации и при нужда да сигнализират на телефон +359 2 90 46 833 или на и e-mail: control@tourism.government.bg.

Днес заведението беше затворено, като имаше бележка, че е в ремонт и ще отвори след 5 дни. Харманлийци заявиха пред Haskovo.info, че вчера кафенето е било отворено.

9 коментара

 • Предлагам наказание от едногодишен данък 5 лева на час ,на стол.Ако издържи една година така,нека си бачка и 10 лв.такса нищо да слага ако ще.

 • Алооо,ХАРМАНЛИЍЦИ!!!Я,си вижте КРЪГА ПИЦАРИЯТА!!!СЪДИЙКА,АДВОКАТКА и….па и Ангел Цанков е ВАШ,бе мулювци…..

 • Те в Харманли вече са турски вилает ,бе!!!
  Сезгин от ДПС ги командва!!!
  Нищо,че е неграмотен и говори с анадолски акцент!!!!
  Аферим Ага Сеззгин!!!!

 • Стои и се охлажда на климатика и нищо не консумира. Малко му са 5 лв. и бой трябва да добавят и да си го плати.

 • къде се намира сега това заведение Оскар – аз доколкото знам от 15 години е затворено – нещо не разбирам, макар че съм от Харманли от 55 години !!!?????

 • Там си е посещават го надрусани и пияни хлапета на които баща им е някакъв идете и им направете проверка след 10 часа да видите какво става там да видите колко пияни и заляни има отделно надрусаните и това са деца които нямат и 18 години много добре ги знаем и много ясно че ще е затворено когато ще им правят проверка защото това кафе е за затваряне от всякъде и не би трябвало да работи и да дава алкохол на непълнолетни

 • Това му е редовния номер на очилатия динозавър а и да добавим че няма сервитьор Димитър.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.