Хасково

НАП продава Ауди на длъжник за 11 000 лева

Audi А8, произведен през 2005 г. продава от днес офисът на НАП в Хасково.

Причината са неплатени в срок дължими данъци и осигуровки. Автомобилът е в много добро състояние, мощността му е 202 kw. Може да бъде огледан до 29 август включително в присъствието на публичен изпълнител от офиса на Агенцията. Също до 29 август, желаещите да участват в търга за него следва да подадат ценово предложение, не по-ниско от първоначално обявената цена, която е 11 000 лева и да внесат депозит в размер на 20% от сумата.

Предстои НАП да започне да информира за дължими данъци и осигуровки по още един начин – по телефона. Досега нямаше такава възможност, но последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс дадоха възможност на администрацията да предложи новата услуга. Очаква се Агенцията да въведе проверката за данъци и осигуровки по телефона в близките месеци, като разпоредбите на данъчния кодекс дават 6 месечен срок, в който да се уреди реда и начина за прилагането им.

От офиса в Хасково уточняват, че за да получават данъчно-осигурителна информация по телефона, клиентите трябва да притежават персонален идентификационен код, с който ще се идентифицират пред колцентъра на НАП.

От създаването си през 2008 година досега колцентърът на НАП е получил близо 3 милиона запитвания на клиенти на Агенцията. Най-често по телефона на информационния център 0700 18 700 гражданите и представителите на фирмите питат за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски.

Освен това могат да се ползват и автоматичните услуги, които не изискват разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата: проверка на здравен статус, справка за регистрация по ДДС и др. Телефонното обаждане към 0700 18 700 е на цената на градски разговор от цялата страна за абонатите на стационарни телефони. Обажданията от мобилни телефони се заплащат по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button